Bytte til kompressorkjøleskap?

Dometic utvider med kompressorkjøling og et nytt benkeskap. Serien er utviklet for å være enkel å skifte ut med gamle kjøleskap.

Dometic 10 har blitt populær for sin doble hengslingspatent. Nå kommer serien også med kompressor. Foto: Produsenten.

10-serien fra Dometic kjennetegnes best på dørene, som kan åpnes fra begge sider. Det har på kort tid gjort disse kjøleskapene populære hos mange bobilprodusenter. Nå legger Dometic også til et benkeskap i serien.

Så langt har 10-serien basert seg på absorbsjonsteknologi. Enkelt forklart betyr det at tyngdekraften utnyttes når væske sirkulerer i kjøleelementene. Teknologien fordrer at kjøleskapet står noenlunde i vater, men den gir heller ikke like god kjøling som du har i kjøleskapet hjemme. Det har nemlig en kompressor.

I tillegg til de høye skapene utvides 10-serien nå med et benkeskap. Foto: Produsenten.

I tillegg til de eksisterende absorbsjonskjøleskapene i 10-serien lanserer Dometic nå flere nye modeller. Alle har kompressorteknologi. En kompressor kan enkelt beskrives som en pumpe for kjølevæsken. Kompressorkjøleskap går kun på 12v. Det vil si at du over tid enten må ha god lading i form av solceller eller annen teknologi, en solid batteribank eller er koblet til strømnettet. Kompressorkjøleskap gir normalt mer effektiv kjøling.

Enkelt å bytte ut gammelt kjøleskap
De nye kompressorkjøleskapene fra Dometic skal for det meste være på lager nå. De siste modellene kommer i løpet av november, opplyser Dometic i sin pressemelding.

Selskapet opplyser at Dometic 10-serien – med eller uten kompressor – er utviklet for å være enkle å montere der det tidligere har vært plassert et kjøleskap. Det betyr at de ytre målene til de nye modellene i 10-serien er de samme som de fleste bobilkjøleskap som installeres.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bytte til kompressorkjøleskap?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *