Messe: En tredjedel av normalt besøk

Antallet besøkende var ingen suksess for Caravan salon i Düsseldorf, verdens største bobil- og caravanmesse. Antallet utstillere var nesten halvert, men arrangørene hevder at de som deltok hadde godt salg.

Arrangørene av Caravan salon er fornøyde med årets besøkende. De var om lag en tredjedel av et normalår. Bildet er fra en tidligere utgave av messa. I år var det god plass og alle måtte benytte munnbind. Foto: Knut Randem.

Concorde, Pössl, Thetford, VW, Mercedes, Ford, PSA (Fiat) og Hymer-gruppens 13 merker var blant de som hadde trukket seg fra deltakelse. Fasit ble cirka 340 utstillere mot normalt om lag 650.

Den tyske messa ble utsatt en uke for å unngå strenge regler mot folkeansamlinger. Disse reglene skulle liberaliseres 1. september, men få dager før denne datoen ble det klart at reglene ble forlenget ut året. Caravan salon 2020 ble likevel gjennomført.

Den ble gjennomført som planlagt under et strengt smittevern. 1600 dispensere for håndsprit, enveisgåing og 600 vakter som passet på at hygienereglene ble fulgt var noen av tiltakene som ble gjennomført.

Messa var rigget til å ta i mot 20 000 besøkende hver dag, men det kom kun 10 700. Det er en omtrent tredjedel av det det normalt ville vært. I fjor kom det 280 000 besøkende til messa. Antallet har økt jevnt i flere år og det ville ikke vært usannsynlig at de ville nådd 300 000 besøkende i år – om det hadde vært et normalt år uten pandemi.

107 000 besøkende på ti dager er vesentlig under normalen og vesentlig under det messa mener de kunne ta i mot. Likevel er rapportene fra messa positive.

Administrerende direktør Erhard Wienkamp i Messe Düsseldorf mener de som arrangør har overbevist om at deres hygienekonsept virket.

Han framhever at det var mange nye campere og unge familier som tok veien til årets utgave av Caravan salon. Videre hevder han at utstillerne har hatt godt salg og er fornøyde med messa.

Hermann Pfaff, president i den tyske bransjeforeningen CIVD framhever også det store antallet unge nykommere. Også han hevder salget var godt. Til og med bedre enn året før, og som han sier i en kommentar til AMP; Det er det som teller.
Flere utstillere uttaler seg i pressemeldingen fra arrangøren og understreker at de har hatt en god messe.

28. august neste år arrangeres Caravan salon for 60. gang.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Forsidefoto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *