Bobilforhandler fikk pris av kommunen og bygger ut for 10 millioner

Det er ikke hver dag en bobil- og caravanforhandler får pris av kommunen. Det skjedde i Eidsberg kommune i går kveld. Da fikk Magne og Rune Lysaker kommunens nærings- og tiltakspris for 2018. Nå starter utbyggingsprosjektet de har ruget på en stund.

I kroken bak Rune Lysaker kommer første byggetrinn. Arkivfoto: Knut Randem.

Det har skjedd mye rundt Mysen Caravan AS det siste året, synes Rune Lysaker. Først ble de kjøpt opp av Ferda, byggeplanene har vært i utvikling og så avsluttes året med heder fra kommunen.
– Det var litt spesielt å ta ned vårt gamle skilt fra fasaden og henge opp det første Ferda-skiltet dagen etter firmaets stiftelsesdato for 41 år siden, sier Lysaker. Firmaet beholder foreløpig sitt gamle navn, men skal på sikt hete Ferda Mysen.

Mysen Caravan fikk nærings- og tiltakspris.

Nærings- og tiltaksprisen 2018
I går kveld var Rune Lysaker invitert til kommunestyrets juleavslutning sammen med to andre bedrifter, som også var nominert til Nærings- og tiltaksprisen 2018 fra Eidsberg kommune.

At Mysen Caravan fikk prisen begrunner kommunen med de to drivernes personlige egenskaper, samarbeidsevner og familiens engasjement for næringsveksten på Ramstad spesielt og Mysen generelt. Juryen regner dem som ildsjeler, som ser lenger enn sitt eget budsjett.

Starter utbygging for 10 millioner
I 2019 kan omsider den planlagte utbyggingen komme i gang. Den deles i to for ikke å forstyrre den viktigste delen av året for mye.

De to utvidelsene er til sammen på 1000 kvm. Først ut er utvidelse av salgshallen med et tilbygg på 350 kvm i retning mot innkjøringen, for de lokalkjente. Denne utvidelsen skal stå ferdig i april/mai.

I det neste byggetrinnet skal verkstedet utvides med 650 kvm. Her blir det oppstart høsten i 2019. Da vil alle de fem mekanikerne få hver sin port inn i verkstedet. I tillegg kommer vaskehall og en klargjøringshall med egne porter.

Arbeidet med å etablere en større utstyrsbutikk skal være ferdig i februar.

Arbeidet med å forberede byggingen er allerede i gang. Utstyrbutikken er i ferd med å bli flyttet og blir vesentlig større.
– Rekvisita er en viktig del av ettermarkedet og har hatt en god utvikling. Ved å øke arealet kan vi også tilby et bredere produktutvalg, forteller Lysaker. Selgernes kontorer blir også flyttet nå. Denne prosessen skal være avsluttet i løpet av et par måneder.

Når verkstedet er ferdig bygget ut blir deler av det gamle verkstedet gjort om til salgshall og knyttet sammen med resten av salgsarealet. Dermed får salgshallen ytterligere en utvidelse med et par hundre kvadrat i 2020.

– Vi har hatt planene lenge og var klare for å gjennomføre da forhandlingene med Ferda startet opp. Utvidelsene ble da satt på vent fram til det ble en avklaring.

– Utbyggingen gjør vi for å møte konkurransen som tetter seg til rundt oss. Personlig gleder jeg meg mest til at de ansatte på verkstedet skal få bedre arbeidsforhold. Dessuten blir ettermarkedet enda viktigere for oss i årene som kommer.

– Slaget vil stå om produktkunnskap og i det viktige ettermarkedet, konkluderer Rune Lysaker. Han er daglig leder av Mysen Caravan AS mens faren, Magne Lysaker eier bygningene. Det er dermed seniors eiendomsselskap som formelt står for utbyggingene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobilforhandler fikk pris av kommunen og bygger ut for 10 millioner

  1. Gratulerer til Mysen Caravan/Ferda Mysen
    Fortjener også pris for meget god og profesjonell service overfor kunden, også etter at kontrakt er skrevet. Dyktig leder og personell i alle funksjoner der i gården. Lykke til med utbygging og videre ekspansjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *