Bobilferie blant tyske vinranker

Tyskland er for mange vininteresserte et drømmemål. Det er det også for mange uten dyp interesse for vin. Det tyske vininstituttet har kartlagt hvilke vingårder som har plasser for bobiler.

89 tyske vingårder tilbyr overnatting i bobil. Foto: Deutsches Weininstitut (DWI).

Tyskland har 13 vinregioner og per i dag har 89 vinprodusenter registrert at de tar i mot besøkende i bobil. Ettersom det ikke alltid er lurt å kjøre bobil etter en vinsmaking så kan du overnatte på disse gårdene. Det er også mye hyggeligere når du slipper å spytte ut vinen du smaker på.

Hva er vel bedre enn å kunne kombinere det praktiske med ekte hygge på ferie? Se for deg at du cruiser gjennom Tysklands mange pittoreske vinlandskap, svært komfortabel i bobilen. Når du kommer fram til den ønskede vinprodusenten, parkerer du bobilen for natten og koser deg med vinsmaking på gården.

Vinområdene byr på turveier både for gående og syklende. Foto: Deutsches Weininstitut (DWI).

– Vi tror at det er flere vinprodusenter som tilbyr denne muligheten, men flere av disse deltok ikke i undersøkelsen, sa Frank Schulz fra det tyske vininstituettet (DWI) da de etablerte databasen i fjor. Da var det registrert 35 vingårder. Nå kan vi finne 89 vingårder i den søkbare oversikten.

Bobilister forventer ofte å kunne koble seg til strøm og få vann, noe alle produsentene i undersøkelsen tilbyr sine kunder. I DWIs database informerer vinprodusentene om sine parkeringsplasser for bobiler under «Accommodation types». De som ønsker å reise på denne måten kan finne informasjon her samt andre tjenester de tyske vinprodusentene tilbyr på den enkelte produsents hjemmeside. Du finner oversikten på denne siden (ekstern lenke) som liste, men du kan velge å se oversikten på et kart. Her finner du også annen informasjon om den tyske vinbransjen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *