Just Go for Ford Transit

Dethleffs bobil for førstegangskjøpere, Just Go, kommer nå på Ford Transit understell. Produsenten betegner dette som en reiseklar bobil for nybegynneren i bobil.

Halvintegrerte Dethleffs Just Go er først og fremst laget for nybegynnere i bobil. Foto: Dethleffs.

Førstegangskjøpere, som er ute etter en rimelig bobil med høy kvalitet og reiseklart utstyr, finner det de leter etter i den nye Just Go-serien, mener Dethleffs. I en pressemelding forteller de at den nye modellen kommer på Ford Transit.

Dethleffs sier ikke noe om hvorfor de har valgt Ford Transit som basiskjøretøy, men det er en kjent sak at Fiat har hatt problemer med å levere tilstrekkelig antall chassis. Derfor har flere bobilprodusenter sett seg om etter alternative chassis for påbygg.

Dethleffs har valgt Ford Transit med omfattende standardutstyr og en utstyrsvariant med Comfort-pakke. Den halvintegrerte Just Go har forhjulsdrift, en EcoBlue-dieselmotor på 130 hk (kan erstattes med 160 hk). Blant utstyret i basiskjøretøyet nevnes fartsholder, oppvarmbare og elektrisk justerbare sidespeil og DAB+ bilradio, som kan betjenes fra rattet.

Førermiljøet i Dethleffs Just Go. Foto: Dethleffs.

Ford Transit leveres også med flere assistentsystemer for nødbrems-, bakkestart-, sidevind- og sikkerhetsbremseassistent. Det kan oppgraderes med flere assistentsystemer.

Tallene viser mange nye bobilister
De økende registreringstallene for bobiler tyder på at det er stadig flere campingturister som reiser med bobil for første gang. Men for nybegynnere kan det være ekstra vanskelig å velge riktig modell og passende utstyr, skriver Dethleffs. De har derfor satt sammen Just Go som et alternativ spesielt myntet på denne gruppen.

Salongen i Dethleffs JustGo T7055EB. Foto: Dethleffs.

Just Go er basert på bobilserien Dethleffs Just. Men den har noen karakteristiske særtrekk. Naturlig nok er førerhusoverbygget tilpasset førerhuset i Ford Transit. Sidedekoren er som i Just-serien mens den nydesignede baklyktholderen minner om lykteholderen på den helintegrerte premiummodellen Dethleffs XL I. Dermed er designet i tråd med formspråket for modellåret 2022 hos Dethleffs.

Kjøkkenet i Dethleffs JustGo T7055EB. Foto: Dethleffs.

Tre planløsninger
Ved lanseringen i mai 2022 kan Just Go leveres med tre planløsninger og to utstyrsvarianter. Den korteste T 6815 EB på 699 cm har enkeltsenger bak. T 7055 EB og T 7055 DBL på 736 cm har henholdsvis enkeltsenger og midtstilt dobbeltseng samt separat dusj og dør mot kjøkken/salong. Det er også noen ulike løsninger på kjøkken og i salongen i de ulike modellene.

I den lengste varianten av Just Go kan du velge dobbeltseng. Foto: Dethleffs.

Med Comfort-pakken leveres lykteassistent, regnsesor og klimaanlegg samt plisségardin i førerhuset, et større takvindu, vindu i inngangsdøren og stemningsbelysning. Det kan også bestilles flere sikkerhetsassistenter, markise, ryggekamera og vinterkomfortpakke som ekstrautstyr. Bare for å nevne noen av tilvalgsmulighetene.

Baklysene følger designbildet for større modeller. Foto: Dethleffs.

Dethleffs Just Go – alle tre varianter – registreres for 3499 kg. Egenvekt er ikke oppgitt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *