Bobiler utløser stenging av vei

Opptil 15 bobiler har fricampet ved stranda. Veier har blitt blokkert for andre brukere. Nå stenger kommunen all kjøring til området.

Grantopp i Åsa på Ringerike er en populær badeplass som brukes av lokalbefolkningen hele året. Blant annet kan man sette ut båter her for å ferdes på Steinsfjorden.

I følge Ringerikes blad har bobilene inntatt området til fortrengsel for andre brukere. Det har ført til parkering på nærliggende veier. Det igjen har ført til at søppelbiler og andre store biler har hatt vansker med å komme fram. Folk frykter hva som vil skje om utrykningsbiler må fram.

Folk har vært nødt til å snu i nedkjøringen med båt og tilhenger; bobilene dekket hele stranda mens turistene var på tur, skriver avisa.

Lokale beboere har klaget til kommunen. Det er nå gjennomført nødvendige vedtak for å stenge veien for biltrafikk. Den offisielle begrunnelsen for å stenge veien er at området inngår i Steinsfjorden biotopvernområde. Der er det ikke lov med motorferdsel på land.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  6 comments for “Bobiler utløser stenging av vei

  1. De får jo ikke satt ut båter dersom veien stenges 🤔 så det må jo være andre måter å gjøre dette på. Men er enig, noen bobilister tar seg litt for mye til rette🙁🚐

    • Jeg er fullstendig enig at bobilister ofte tar seg til rette og dermed ødelegger for vårt forhåpentligvis gode rykte.Et tydelig eksempel på dette , ser vi i overstående sak, hvor så mange bobiler samler seg på et sted, at det kommer i konflikt med alminnelig ferdsel.Det må da være relativt enkelt å se om et område er så overfylt av bobiler, at man bør kjøre videre til et bedre egnet sted å fricampe.

  2. Hvis det er bobilene som er problemet, hadde jo vært enkelt å sette opp skiltet forbudt for bobiler 🤔

    • Det er vel ikke forbud vi ønsker.Det vi ønsker er at bobileiere oppfører seg på en måte så vi slipper forbud for bobiler overalt.

    • Helt sykt at det gjelder for all trafikk. Var nettopp der nede en liten tur,bare for å se hvordan isen er. Og når jeg så skiltet,så må jeg si det kokte godt oppi hodet. Hele mitt liv har ikke dette vært noe stort problem. Helt på trynet at ikke vi lokale skal få mulighet til å sette ut båt eller andre ting! Men sånn er det vel når pengefolka får slippe til å påvirke hva som skal skje uti her…

  3. Her virker det som om kommunen har «brukt» problemet med for mange bobiler, til å få stengt veien for ALLE… For bobil-«problemet» hadde veldig enkelt latt seg løse enten ved å forby døgnparkering/overnatting, eller helst ved å markere hvor det er lov å parkere, og forby PARKERING andre steder og langs veien. Når lokalbefolkninga oppdager at også DE nå vil bli nekta adgang, miste muligheten til å sette ut båt m.m., tror jeg sinnet vil rette seg mot kommunepolitikerne i stedet for mot bobilene…!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *