Bobil for rullestolbrukere

Hymer Paravano er basert på en B-klasse og har blant annet rullestolheis. Foto: Hymer.

Hymer Paravano er basert på en B-klasse og har blant annet rullestolheis. Foto: Hymer.

Hvordan kan rullestolbrukere gjøre seg nytte av en bobil? Hva finnes av bobiler for denne kundegruppen? Bobilverden har blitt utfordret av lesere til å finne et svar på dette spørsmålet, og her er en bobil tilpasset rullestolbrukere..

På ulike messer har vi hatt øynene åpne og sett etter bobiler for rullestolbrukere. Vi har stanset rullestolbrukere og bedt om hjelp. ”Har dere sett noen?”, men slike bobiler er åpenbart ikke noe du finner regelmessig på de store bobilmessene.
Det er stor forskjell på rullestolbrukere, og vi er ikke eksperter på deres ulike behov. Vi har likevel lagt vekt på å rapportere om tilgjengelighet, som flere bobiler har gjennom for eksempel store bakdører. Vi vet ikke om det har vært til hjelp for noen, men nå har vi funnet fram til en bobil spesialbygget for rullestolbrukere.

Lansert høsten 2012
For halvannet år siden lanserte Hymer i samarbeid med selskapet Paravan en bobil bygget for personer med nedsatt bevegelsesevne. Paravan skal være markedsleder i tilpasning av kjøretøyer til rullestolbrukere i Tyskland. Denne modellen ble lansert på Caravan Salon i 2012 like før Bobilverden gikk ”på lufta”.
Det er en Hymer B-klasse som er utgangspunktet for bobilen, som har fått navnet Hymer Paravano.
– Vi vil gi ny livskvalitet og garanterer trygg reise med skreddersydde bobiler, sier direktør for salg, markedsføring og service i Hymer, Jörg Reithmeier.
– Uavhengig av deres fysiske begrensninger, gjør vi det mulig for alle å reise med våre bobiler.
Administrerende direktør Roland Arnold i Paravan framhever at dette er det første samarbeidet av dette slaget. Det er Paravan stolte av.
Navnet Paravano er inspirert både av Hymers historie og samarbeidspartnerens navn. Den første bobil produsert av Hymer i 1961 ble nemlig kalt Caravano.
Ekstra bred inngangsdør med rullestolheis er det første synlige beviset på at Hymer Paravano er noe mer enn en vanlig Hymer B-klasse. Bobilen har for øvrig utstyr tilpasset funksjonshemmede som for eksempel tilpasset bad, tilpasset innredning og festemuligheter for rullestol. Den kan også tilpasses elektrisk rullestol. For ytterligere opplysninger om individuelle tilpasningsmuligheter, ta kontakt med en Hymer-forhandler. Du kan også finne mer informasjon på denne lenken.

Kjenner du til andre bobiler spesialtilpasset for rullestolbrukere? Gi oss og leserne et tips i kommentarfeltet under.

Les også: Bobil for bevegelseshemmede

Del dette med andre:

  3 comments for “Bobil for rullestolbrukere

  1. Carena AS i Langevåg ved Ålesund bygger om og leverer bobiler og campingvogner
    tilpasset bevegelseshemmede og rullestolbrukere.

  2. Hei
    Eg lurer på å leige en bobil tilpasset rullestolbruker 1uke eller 14 dager sommeren 2017.
    Ønsker derfor ett tilbud på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *