Bobil for bevegelseshemmede

Sofaen trekkes ut til sengebredde og senga opp senkes ned. Foto: Knut Randem.

Sofaen trekkes ut til sengebredde og senga oppe senkes ned til dette nivået. Foto: Knut Randem.

Denne bobilen er under 6 meter lang, har en egenvekt på 2800 kg og tilpasses til den enkelte rullestolbrukers spesielle behov.

(Saken er oppdatert) HRZ Reha Camper ble på Caravan Salon i Düsseldorf representert av Sodermanns Reha-Mobilitätszentrum. Dette er altså en tyskprodusert bobil, som selges i Norge av Sola Bobil.

Bobilen er utstyrt med alt en bobil pleier å være utstyrt med – blant annet Truma oppvarming. Det mest i øyefallende spesialutstyret er rullestolheisen med elektrisk betjening i sidedøren.
Det meste av skap er plassert lavt og badet er plassert på tvers bakerst i bilen. Det er kun et forheng som skiller toalett, dusj og vask fra resten av bobilen. Det er plassert hjelpehåndtak etter behov på strategiske steder som for eksempel over toalettet.

Rullestolheisen betjenes enkelt av brukeren. Foto: Knut Randem.

Rullestolheisen betjenes enkelt av brukeren. Foto: Knut Randem.

Bobilen finnes i to hovedutgaver. En med enkeltseng nede og en dobbelt seng oppe. Denne senga kan heves i bakkant for å gi bedre takhøyde. Denne utgaven av bobilen skal være spesielt egnet for en familie med et barn i rullestol. Eller til en singel rullestolbruker. Den andre utgaven har en uttrekkbar dobbeltseng nede og en ekstraseng oppe. Den er tenkt for et par hvor en eller eventuelt begge er avhengige av rullestol. Sodermanns representanter påpeker imidlertid at det blir litt trangt med to rullestoler i bobilen.

HRZ Reha Camper registreres for 3500 kg og skal derfor ha en oppgitt lasteevne på 700 kg. Bilens lengde er 591 cm og bredden 199 cm. Den er til gjengjeld høy med sine 315 cm.

Badet er plassert innenfor den store bakdøra. Foto: Knut Randem.

Badet er plassert innenfor den store bakdøra. Foto: Knut Randem.

Denne bobilen for rullestolbrukere er bygget på en Mercedes Sprinter. Også førerposisjonen kan tilpasses til en fører med spesielle behov.

Les også: Bobil for rullestolbrukere
Les også: På messetur i ny bobil for rullestol

.

.

.

.

.

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobil for bevegelseshemmede

  1. Hi,

    I am disabled and live in Canada. I am interested in travelling Norway on a motorhome. Do you know if there is any company which rents wheelchair-accessible (handicapped) motorhome? If yes, could you forward me some contacts? Thank you.

    Wilson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *