Bobil med fyr i ovnen og terrasse så stor som bodelen

En bobil for de spesielt interesserte, men så er den jo litt kul da? Med terrasse halvannen meter over bakken like stor som bodelen og mange detaljer kan du klare deg blant villdyr – om nødvendig.

Det første du legger merke til er terrassen. Så containerpreget. Foto: Knut Randem.

Bygget på en voksen Mercedes ser Bumos Nomad ut som en containertransport. Om det ikke var for treverket på utsiden. Ja også innsiden har fått panel så det er uten tvil et vesentlig hyttepreg over hele skapningen. Og over taket stikker det opp en stålpipe.

Men det er ikke det vi først legger merke til da vi traff på denne skapningen på CMT-messa i Stuttgart i forrige uke. Det første du ser er den store terrassen langs siden av denne bobilen. Den er like lang og nesten like bred som bodelen. Den var støttet opp av stolper og hadde rekkverk montert rundt hele terrassen. Rekkverket var absolutt nødvendig ettersom terrassen lå jevn med gulvet i bodelen om lag halvannen meter over bakken. Trappa opp til gulvet hadde syv trinn.

Fra terrassen er du høyt hevet over folk og ville dyr… Foto: Knut Randem.

Vår første tanke var at dette må det ta tid å rigge opp. Ok, så slenger du ikke opp terrassen for en kort rast, men det hele er finurlig anordnet. Gulvet i terrassen ligger i bodelens gulv og trekkes rett ut når det skal brukes. Terrassegulvet er delt i fem deler slik at du kan velge hvor stor terrasse du ønsker deg. Både bredde og lengde kan varieres.
Stengene som holder gulvet oppe gjemmes i gulvet før det skyves inn under bodelen.

Størrelsen på terrassegulvet kan varieres med antall seksjoner og hvor langt ut du trekker dem. Foto: Knut Randem

Røfft hyttepreg
I interiøret er det som sagt et typisk hyttepreg med furupanel og furumøbler. Foran har den en vinkelsofa med god plass og bak en stor dobbeltseng.

fortsetter under bildene…

Sofaen kan gjøres om til sengeplasser. Foto: Knut Randem.

Kanskje litt trekk for tverrstilt dobbeltseng? Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet ligger langs veggen mot terrassen og gir mulighet for å lage mat på tre forskjellige energikilder. En vedovn gir varme til en stor «komfyrplate». På den andre siden av en romslig oppvaskkum er det to elektriske kokeplater og to gassbluss. Alt kan dekkes av en hengslet benkeplate slik at arbeidsplassen blir enorm – til bobil å være.

fortsetter under bildene…

Stor kjøkkenbenk og under skjuler det seg ulike kokemuligheter. Foto: Knut Randem.

Når du har lite strøm og gass kan du fyre i vedovnen og få varme på denne komfyrtoppen. Foto: Knut Randem.

Koke på strøm eller gass? Foto: Knut Randem.

Vedovnen kan selvfølgelig også benyttes til oppvarming når du kanskje er i ferd med å komme til kort med strøm fra solcellepanelene på taket. Alde oppvarming er også installert og gir god komfort når du har gass og strøm nok.

Også badet ser ut som om du er på en typisk norsk hytte. Men på bobilvis kan veggen der vasken er festet svinges inn over toalettet slik at du får et godt dusjrom. Her er alt gjennomtenkt.

Badet. Om du skal ta en dusj, svinger du veggen med vasken og dorullen mot venstre og får en stor dusj. Foto: Knut Randem.

Bumo Nomad har mange andre detaljer, men la deg heller begeistre av bildene. Om du har lyst på en slik så skal du ut med flere millioner mer enn det en luksusbobil normalt koster.

Det var mange som ville se på denne spesielle bobilen. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobil med fyr i ovnen og terrasse så stor som bodelen

    • Vårt inntrykk er at dette er den minst populære sengeløsningen. Men det var nå bare et spørsmål da… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *