Bergen mer enn tredobler bobilplassene

Bobilplassen ved Bergenshallen er sprengt i sesongen. Nå kommer det en avlastningsplass likke ved. Foto: Gerd Olsen Wannberg

Bobilplassen ved Bergenshallen har 28 plasser og er sprengt. Bobilister har lenge etterlyst bedre muligheter i Bergen by. Nå bedres situasjonen drastisk. I dag åpner 65 nye plasser på Slettebakken.

Den nye bobilplassen ligger like i nærheten av den kommunale bobilplassen ved Bergenhallen, og har plass til cirka 65 bobiler. Dermed øker kapasiteten på kommunale plasser fra 28 til i underkant av hundre. Dermed blir kapasiteten i sommer mer enn tredoblet.

Åpner onsdag 19. juli
Plassene åpnes onsdag 19. juli. Grusbanen skulle brukes som bobilparkering under sykkel-VM, og på få uker har banen blitt klargjort slik at den også kan komme til nytte før mesterskapet.

– At vi har fått til dette på kort tid er veldig gledelig, både for bobiltuistene og andre i området. Det er ingen tvil om at det er et stort behov. Nå får vi betydelig bedre kapasitet, sier Arvid Heggestad, avdelingsleder i Bymiljøetaten til den kommunale hjemmesiden.

Kommunen ha ansvar for bobilplassen fram til sykkel-VM, som starter 16. september. Prisen er 10 kroner i timen og 150 kroner pr døgn. Under sykkel-VM er døgnprisen 486 kroner.

De nye oppstilligsplassene har tilgang tiil vann, men ikke strøm. Septikk må tømmes ved bobilparkeringen ved Bergenshallen, opplyses det på hjemmesiden.

Bobilverden har forsøkt å få bekreftet om plassen også vil bestå etter sykkel-VM, men i en feriestille etat får vi ikke klare svar.
Solfrid Olsen i Bymiljøetaten kjenner ikke detaljene, men sier at hun tror det kan være mulig at plassen kan bli varig dersom den blir en suksess. Hun opplyser for øvrig at etaten løpende er på jakt etter egnede tomter for en bobilplass.

Les også: Bergenshallen bobilplass på Bobilplassen.no
Les også: Her bestiller du bobilplass under sykkel-VM (ekstern lenke)

Del dette med andre:

  2 comments for “Bergen mer enn tredobler bobilplassene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *