Bergen igjen uten bobilplass

Byen mellom de syv fjell har hatt en trist utvikling når det gjelder tilbudet til besøkende i bobil. Campingplassene ligger langt fra sentrum og denne uka forsvant den siste bobilplassen nær sentrum.

Bobilplassen ved Bergenshallen var populær i de åtte årene den eksisterte. Foto: Ivar B. Johansen.

Foran Bergenshallen var det i noen år en populær bobilplass, men høsten 2020 var det slutt. Da ville Etat for idrett benytte arealet til egne formål. Bymiljøetaten har flere ganger opplyst at de er på utkikk etter en ny tomt for en bobilplass.

I juni 2021 ble det etablert en svært enkel parkeringsmulighet 400 meter sør for Bergenshallen. Et deponiområde på Slettebakken var tilgjengelig for bobiler fram til oktober og det er usikkert om den åpner igjen neste år.

Våren 2021 ble det i privat regi åpnet en bobilplass nær Sjøkrigsskolen. Plassen var svært enkel, men skulle være helårsåpen og buss til sentrum tok ca 15 minutter. 

Likevel begynte det å skurre i høst og denne uka kom meldingen om at plassen stenger igjen. Etter det Bobilverden.no erfarer ble det ikke enighet om prisen for å leie området.

Dermed er Bergen helt uten et sentrumsnært tilbud til bobiler. Campingplassene ved Nestun eller utenfor Åsane er nå de nærmeste tilbudene med en reisetid med kollektivtransport på 40-45 minutter.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bergen tilbake på bobilbanen

Del dette med andre:

  9 comments for “Bergen igjen uten bobilplass

 1. Nå når Bybanen ikke skal gå over Bryggen hadde det jo vært perfekt å anlegge en bobilplass der! Kunne sikkert finansiert Bybanetunnelen med inntektene! Spøk til side, – som utflyttet bygutt er det deprimerende å ikke kunne besøke Bergen sentrum med bobilen slik f.eks. byrival Trondheim har klart! Er det vilje, forståelse og kunnskap som mangler eller ledelse som ser på bobiler som en utgift?

 2. ⛔ Bergen er vel etter hvert den mest bilfiendtlige landsbyen i Europa.
  Når det gjelder besøk med bobiler, så er det vel så godt som det verste stedet å plotte inn på besøkslisten. En stor skam. 😡
  Bruker du apostlenes hester eller sykler mens du knasker grøntfor og gulrøtter, ja da smiler nok makthaverne bredt…..

 3. I Bergen er myndighetene i mot alt som har mer enn to hjul.
  Avgjørelsene blir tatt av folk som lever i sin lille boble og bryr seg null om befolkning og trivsel

 4. Bybanen i Bergen går fra sentrum til Flesland.Det må da være mulig å oppdrive et egnet område på denne strekningen som har gangavstand til en bybanestasjon.
  Bobilbrukerne har strengt tatt ikke bruk for andre faciliteter en tilgang på vann og tømmemuligheter for brunvann.Strøm er de fleste av oss uavhengige av.
  Nå må de ansvarlige myndigheter kjenne sin besøkelsestid, det kan nesten se ut som om de ikke ønsker flere turister til byen.

 5. Jeg har hatt behov for behandling på Haukeland Universitetssykehus ved flere anledninger. På grunn av corona-situasjonen har vår bybobil vært den mest smittevernmessig gunstige transport fra Sør-Rogaland til Bergen. Det har slått meg at Bergen er en bil-fiendlig by, som flere andre har påpekt. Jeg ser at bobilfolket her peker på Bergen som turistmål. Men også på grunn av sykehuset og andre sentrale institusjoner kan Bergen være et bobil-mål, og det hele året. Det gjelder ikke bare pasienter, men også pårørende. Flere, sentralt beliggende bobilplasser burde være selvsagt i denne sammenheng-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *