Bedre på E6 mellom Kvål og Melhus

Nye Veier, Peab og Cowi har siden oktober 2019 jobbet med utbyggingen av ny E6 fra Kvål til Melhus. I løpet av de siste ukene har det virkelig skjedd ting i prosjektet.

– Det har vært en viktig milepæl for Nye Veier å få vekk trafikken forbi Kvål. Dette er derfor en milepæl, sa konstituert utbyggingsdirektør Lars Bjørgård i talen sin. Foto: Nye veier.

I slutten av november ble det åpnet ca en kilometer med ny firefelts motorvei forbi Melhus sentrum. Da ble også den midlertidige rundkjøringen sør for Melhuskrysset fjernet.

Natt til 8. desember ble strekningen fra Kvål til Skjerdingstad åpnet for trafikk. Denne strekningen er ca tre kilometer. Dette ble markert på nye Skjerdingstad bru torsdag med taler fra prosjektet og kommunen, og sang fra barna ved Rosmælen barnehage. De stilte opp med norske flagg og julelykter, og sjarmerte alle de fremmøtte med sangen «Vi tenner våre lykter», skriver Nye veier i en pressemelding.

– Dette er en viktig milepæl. Selv om det er en del arbeid igjen, gir denne delåpningen langt bedre trafikale forhold frem til hele prosjektet ferdigstilles til sommeren. Omleggingen gir ikke bare bedre forhold for biltrafikken. Det blir også bedre for myke trafikanter i Kvål sentrum og langs Bennavegen som er en skoleveg, sa Lars Bjørgård, konstituert utbyggingsdirektør i Nye Veier i åpningstalen sin.

Blant de fremmøtte var også Fritz Arne Haugen (Sp) som representerte kommunestyret i Melhus kommune.
– Jeg regner med at trafikklysene på Kvål sentrum ikke blir savnet nevneverdig av bilistene. I tillegg blir det mye sikrere for de myke trafikantene vi har i området. At E6-en flyttes utenfor Kvål sentrum skaper nye muligheter. Og med en områdeplan for Kvål som starter opp i 2022, er det håp om god utvikling av området inn i fremtiden, sa Haugen.

Trafikken glir lett forbi Kvål på ny, firefelts motorvei. Foto: Nye veier.

Siste etappe av strekningen Kvål – Melhus ferdigstilles til sommeren.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *