Regjeringen forlenger ordningen med smittefri billettering på ferjene

Smittesituasjonen er uforutsigelig og det er nødvendig å forlenge enkelt tiltak for å redusere spredningen av Covid-10. Derfor viderefører regjeringen ordningen med skiltgjenkjenning eller AutoPASS-brikke som betaling for ferjereiser.

Samferdselsminister Jon-Inge Nygård forlenger smittefri billettering til 1. juli 2022. Foto: Jakob Vorren/SD.

– Denne ordningen gjør det tryggere både for passasjerer og ferjemannskapet, sier samferdselsminsiter Jon-Ivar Nygård. Ordningen videreføres til 1. juli 2022.

Den midlertidige loven gir Statens vegvesen og fylkeskommunene mulighet til å bruke skiltgjenkjenning eller AutoPASS-brikke for å kunne kreve inn betaling for ferjereiser i steden for manuell betaling. Denne ordningen har vært i bruk siden april 2020.

– Ordningen med skiltgjenkjenning har fungert godt. Kontakten mellom passasjerar og ferjemannskap er redusert, og de reisende får betalt for seg på en trygg og effektiv måte. Vi er for tiden i en situasjon med økende smitte i samfunnet og stor belastning på helsetjenestene. Regjeringen oppfordrer folk til å begrense nærkontakt med andre. Kontakt med mannskap på ferjer er ikke unntak, og det er nødvendig å videreføre tiltak her for å sikre drift av ferjeforbindelsene, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

– Flere ønsker at den midlertidige ordningen med elektronisk billettering på ferjene blir permanent. Samferdselsdepartementet arbeider for tiden med å forberede permanente endringer i yrkestransportloven, slik at registrering av bilskilt for ferjebillettering og annen behandling av personopplysninger i den forbindelse blir en del av lovverket vi allerede har. Dette vil følge vanlege prosessar, inkludert en offentleg høring, sier samferdselsministeren.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *