Bedre for besøkende til Bore

Et enkelt og robust toalettbygg på et utsatt sted. Illustrasjon: Lie Øyen Arkitekter AS.

Det populære turistområdet og friluftsområdet langs den nasjonale turistvegen får bedre parkering og nytt toalett for besøkende. Det blir mulig gjennom et spleiselag mellom stat og kommune.

Statens vegvesen og Klepp kommune har inngått en samarbeidsavtale om bygging og drift av et nytt servicetilbud på Borestranda på Jæren. Planene er klare og det blir byggestart i 2018.

Borestranda er et populært turistmål og friluftsområde langs Nasjonal turistveg Jæren, men eksisterande toalett på stedet er nedslitt, og parkeringsplassen ved den vidstrakte sandstranda er for liten. Gjennom et spleiselag sørger Statens vegvesen og Klepp kommune for bedre parkering og et nytt toalett for besøkende.

Med dette løftet blir Borestranda et nytt turistvegpunkt. Klepp kommune er byggherre og blir ansvarlig for drift og vedlikehold av toalettet og forvaltning av friluftsområdet. Statens vegvesen bidrar med halvparten av anleggskostnadene.

Turistvegseksjonen og arkitektkontoret Lie Øyen arbeider nå med kostnadsoverslag og detaljering. Målet for prosjektet er byggestart i 2018.

Det er et værbitt kulturlandskap på Borestranda. Foto: Roger Ellingsen/Statens vegvesen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *