90-åring bruker bobil når han konkurrerer

Han ble nettopp norgesmester i tennis. Utenfor arenaen sto bobilen han bruker til konkurranser og sosiale aktiviteter.

Da Eduard Irgens (90) ble norgesmester i tennis sto bobilen utenfor arenaen. Foto: NTPF, Espen Hildrup.

90 år gamle Eduard Irgens er fersk norgesmester i tennis for veteraner over 90 år. Etter fylte 85 år har han tatt 12 NM-gull.

Under NM sto bobilen hans parkert utenfor Oslo Tennisarena. Lett tilgjengelig mellom slagene.

Eduard bor i Arendal og spiller i den lokale klubben. Der spiller han med andre pensjonister og barnebarna tre ganger i uken. Han kjøpte bobilen for noen år siden. Den bruker han som innkvartering under turneringene han deltar i.

– Noe av det fine med tennis er at det er som et globalt „språk”. Har du med racketen er det bare å si „let’s play”. Da snakker vi samme språk. Tennis er en flott måte å treffe hyggelige mennesker og å knytte bekjentskaper og vennskap på, sier han.

Han snakker mye om tennis som sosial aktivitet og lite om resultater og prestasjoner. For norgesmesterskapets del handler det om å treffe „gamle-gutta”.
– Det er jo derfor jeg gidder å kjøre helt til Oslo. Det er fordi vi har det hyggelig sammen, sier han.

Om tennis med barnebarna sier han: – Noe av det som gir meg mest glede er å spille med barnebarna mine. I hvor mange andre idretter er det mulig å spille med så mange års aldersforskjell?

Torsdag reiser Eduard til Tyrkia for å spille i verdensmesterskapet for klasse 90+, men da går turen med fly. Bobilen må vente hjemme på turneringer litt nærmere Arendal.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *