50 000 må fornye førerkortet før nyttår

Er du blant de som har gamle og store førerkort? 50 000 av dere har ikke fornyet førerkortet. Det er tre år siden Bobilverden.no ga deg varselet første gang. Nå haster det.

Har du dette førerkortet må du parkere bobilen til nyttår – om du ikke kjapper deg. Foto: Statens vegvesen.

Alle med førerkort som er større enn bankkortet har fått SMS om å fornye førerkortet før nyttår. De store, plastlaminerte førerkortene utstedt før 1998 er ikke gyldig fra 1. januar 2023.

– 50 000 har fortsatt ikke fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil beholde førerretten etter nyttår. Vi håper flest mulig kommer og fornyer førerkortet i november, og flere trafikkstasjoner har åpent på både kveld og helg. Venter alle til desember kan du risikere å ikke få fornyet førerkortet før fristen, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen.

Bestill time på trafikkstasjonen
For å fornye førerkortet må du ta nytt bilde på en trafikkstasjon. Du bestiller time på vegvesen.no/timebestilling, da slipper du å vente på trafikkstasjonen. Husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal fornye førerkortet. Hvis du ikke fornyer førerkortet, mister du førerretten fra og med 1. januar 2023. Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Tusenvis får ugyldig førerkort fra 1. januar

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *