16 km fire felts E18 åpnet i dag

I dag åpnet nye E18 Rugtvedt-Dørdal. Strekningen er på om lag 16 km, har fire felt og en fartsgrense 110 km/t. Det var samferdselsministeren som åpnet veien.

Statsråd Jon Georg Dale åpnet ny E18 Rugtvedt-Dørdal i dag. Foto: Nye veier.

– Med åpningen av nye E18 Rugtvedt-Dørdal har Nye Veier ferdigstilt mer enn 50 km firefelts vei i 2019, sier Anette Aanesland, konstituert administrerende direktør i Nye veier i en pressemelding. Det er tre år siden den første kontrakten på dette byggeprosjektet i Bamble ble signert.

– Dette prosjektet er levert på tid, kostnad og kvalitet og jeg vil berømme Hæhre Entreprenør AS som har vært totalentreprenør. Vi synes rett og slett at det har blitt en flott vei. Da vi overtok prosjektet ønsket vi å se på det med nye øyne, forbedre tekniske løsninger og oppnå kostnadsreduksjoner. Hæhre og deres rådgiver Cowi la til rette for en god prosess med Bamble kommune som hele tiden har vært løsningsorientert. Vi fikk til innkorting av bruer med til sammen 500 m som gir et positivt klimaregnskap gjennom redusert bruk av stål og betong, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør for E18 Langangen-Grimstad.

Rugtvedtkrysset er et av de to planfrie kryssene på strekningen. Her er det sett fra Høgenheifjellet i retning sørover. Foto: Nye Veier/Yvonne Rognan.

De 16 kilometerne med vei har en total veibredde på 23 meter inkludert tre meter skulder på hver side. Prosjektet har kostet 1,8 milliarder kroner eks. mva. Da er også et par kilometer fylkesvei med i regnestykket. Stemmenbrua er den største konstruksjonen med sin lengde på 320 meter og opptil 60 meter høyde. Veien og kryssene er belyst med 500 led-lamper med mulighet for nattsenking.

– Vi har levert til sammen nesten 40 km ny firefelts vei i E18-utbyggingsområdet, men nå er det en stund til neste veiåpning. Vi har nylig kunngjort konkurransen om utbygging av ny E18 gjennom Porsgrunn. I 2020 vil det hovedsakelig pågå kontrahering på E18 Langangen-Rugtvedt, E18 Dørdal-Tvedestrand og reguleringsplanprosesser, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør for E18 Langangen-Grimstad.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *