13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

Det er fortsatt usikkerhet om tidspunktet for sikre utenlandsreiser. I går oppfordret regjeringen til å planlegge for norgesopplevelser. Truls Svendsen slår et slag for Nord-Norge.

Tromsøværingen Truls Svendsen gir deg tusenvis av grunner til å reise til Nord-Norge i sommer. Foto: Skjermdump fra video.

– Æ blir så stolt! I Nord-Norge har vi verdens fineste natur, og man kan spise og drikke i helt fantastiske omgivelser. Jeg tror at grunnen til at ikke flere nordmenn tar turen nordpå er rett og slett mangel på kunnskap om regionen, sier en av Norges mest kjente og kjære nordlendinger, Truls Svendsen.

I en ny kampanje har Svendsen, sammen med Innovasjon Norge, gått gjennom hvordan utenlandske turister opplever vår nordligste landsdel. Målet er å inspirere flere nordmenn til å reise mer i eget land, og besøke Nord-Norge – når reiseråd tillater det.

Og det er ikke rent lite våre norgesvenner har på hjertet; hele 13 000 kommentarer har blitt lagt igjen i Visit Norway og NordNorsk Reiseliv sine egne kanaler og på Tripadvisor.

Har du noen timer til overs kan du se og høre Truls Svendsen hyllest til Nord-Norge i denne maratonvideoen (ekstern lenke).

Svendsen hadde som oppdrag å lese gjennom så mange av de 13 000 kommentarene han rakk på fire timer. Med ulike relaterbare krumspring, klarte tromsøværingen å komme seg gjennom 280 reiseanmeldelser.

– Må ikke flytte til Oslo for å finne Nord-Norge
Som den Oslo-borgeren Svendsen har blitt, tar han også et lite «oppgjør» med seg selv.

– Man må ikke flytte til Oslo for å finne ut hvor fantastisk Nord-Norge er. Det er litt selvkritikk av meg selv egentlig, for det var først etter jeg flyttet til Oslo at jeg virkelig begynte å reise i Nord-Norge.

– Jeg var sikkert godt over tredve før jeg var i Finnmark – det er jo helt krise! Min oppfordring til alle nordlendinger er å utforske egen landsdel. Det er jo så vakkert, sier Svendsen.

En av mange grunner. Kirkeporten, Mefjorden. Foto: Vidar Moløkken – Visit Norway.

Stor interesse for Nord-Norge på Visitnorway.no
Visninger av nordnorske region- og destinasjonssider økte med 59 prosent i 2020, sammenlignet med året før.

Øvrige regioner opplevde en liten økning eller nedgang, men interessen for innhold om Nord-Norge på Visit Norways norske språkversjon visitnorway.no skjøt fart. For vår- og sommerperioden (april til august) var økningen på hele 113 prosent, sammenlignet med samme periode i 2019.

Lofoten var den klart mest populære destinasjonen i Nord-Norge, med nesten 29 prosent av Nord-Norge-sidevisningene i 2020.

Nordmenn har også begynt å få øynene opp for Helgelandskysten, som økte med fantastiske 188 prosent og hadde rundt 16 prosent av sidevisningene. Når man legger dette sammen med visningene av Kystriksveien, så er det enda mer populært enn Lofoten på visitnorway.no.

Omtrent alle sidene som presenterer Nord-Norge hadde en positiv utvikling i 2020, og den gode trenden for Nord-Norge har fortsatt inn i 2021. Hittil i år er besøket på regionsidene for Nord-Norge gått opp 48 prosent fra i fjor, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *