Stor aktør dropper Caravanmessen i år

Dethleffs, Sunlight og Erwin Hymer Group Nord (EHG Nord) har i fellesskap besluttet å avstå fra alle former for deltakelse i Caravanmessen på Lillestrøm i år.

Dethleffs og Sunlight dropper Caravanmessen i år og satser digitalt. Foto: Skjermdump fra Dethleffs digitale messe i 2020.

Vi er positive til messen som arrangement, men avgjørelsen skyldes først og fremst Covid-19 og den usikkerheten som er knyttet til en sikker deltakelse, skriver Jens Hammer i EHG Nord i en pressemelding.

– For øyeblikket er det ingen mulighet for å forutsi utviklingen av pandemien og garantere sikker deltakelse på messen for verken besøkende eller ansatte. En stor andel av messens besøkende er i risikogruppen. Som en av messens største utstillere tar vi derfor vårt ansvar og velger å legge all vår energi i aktiviteter som kan utføres på en sikker og ansvarlig måte.

– Flere og flere mennesker innser gleden og fordelene med mobile boliger, og som et resultat av pandemien er interessen for vår bransje større enn noen gang. Den høye kvaliteten på produktene våre har vist seg å bli verdsatt, ikke minst i tider som disse når mange minimerer deres fysiske kontakter og ønsker å unngå unødvendige verkstedbesøk. Til tross for at fabrikkene våre produserer rekordvolum, er etterspørselen etter kjøretøyene våre enda større enn tilbudet, skriver Hammer.

– Vår beslutning innebærer en ny markedsføringsstrategi med en enda større økt digital tilstedeværelse. På Caravanmessen Lillestrøm 2021 vil ikke Dethleffs og Sunlight bli eksponert, i stedet vil en kraftig digital strategi bli formulert i løpet av våren og sommeren for implementering høsten 2021.

Varsler gjensyn
– Med denne meldingen ønsker vi å avklare vår sterke holdning til ansvarlig handling under pandemien. Det er alles håp om at vi i nær fremtid kan komme tilbake til en mer normal tilværelse der store messer og arrangementer kan finne sted på en trygg og sikker måte. Selv i fremtiden vil messer være en viktig kanal for presentasjon av nye modeller og innovasjoner.

Tor Grüner i Solid Import opprettholder påmeldingen for deltakelse med EHGs øvrige merker. Arkivfoto: Knut Randem.

Kroken avlyser ikke
Tor Grüner i Kroken Gruppens importselskap Solid bekrefter at det har vært et tydelig signal fra EHG (Erwin Hymer Group) om å avstå fra deltakelse i lokale messer. I motsetning til EHG Nord, som eies av EHG, står Kroken og Solid friere i sin beslutning.

– Vi opprettholder vår påmelding til Caravanmessen. Situasjonen er like uklar for oss som for alle andre, men slik det ser ut nå, blir vi med med våre merker fra EHG, sier Tor Grüner i en kommentar. Han forteller også at det fra EHGs side er gjort unntak for lokale aktører i enkelte land, blant annet Norge. EHG Nord holder til i Danmark.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *