Vokste ut av salgslokalene

Ferda Ålgård ble etablert i 2015 som Sørlandets Caravansenter. Men bare etter tre år hadde virksomheten vokst ut av salgslokalene, og flyttet i mai 2018 inn i splitter nye lokaler like utenfor Ålgård. Der tok daglig leder Torbjørn Øgrey oss vel imot.

Daglig leder Torbjørn Øgrey kan ønsker kunder og interesserte velkommen til 2500 kvadratmeter med utstillinger, delelager, verksted og utstyrsbutikk ved Ferda Ålgård.

Nok en suksesshistorie fra en caravanvirksomhet som oppviser sterk utvikling og vekst. Nå har bedriftene hele 2500 kvadratmeter salgslokaler å boltre seg i. Det holder til en stor utstillingshall, butikksenter for deler og utstyr, og en stor verkstedavdeling. Torbjørn Øgrey mener dette er bare begynnelsen, for han har tenkt å vokse videre:
– Rogaland er et stort marked. Vi startet på bortimot 0 i 2015, og nå har vi solgt inn mye her i fylket. De opprinnelige salgslokalene våre ble for trange, og i mai flyttet vi derfor inn i helt nye lokaler på Skurve industriområde like utenfor Ålgård. Bare tomta er på 15 mål, så her har vi foreløpig nok plass, konstaterer Øgrey.

Store planer
Øgrey varsler videre vekst for Ferda Ålgård.
– Foreløpig er vi 14 ansatte, og vi trenger flere, sier han. Omsetningen har passert 100 mill. og de solgte 217 enheter, fordelt med rundt 60% på bobiler og 40% på campingvogner. Profesjonaliseringskampanjen som NCB har initiert, ønsker han velkommen, og tilføyer at de har investert 45 mill. for tidsriktige lokaler.
– Bransjen er blitt voksen, vi har ikke lenger plass for de med utstillingen i enga og kontoret i baklomma, de er i ferd med å bli historie, heldigvis, slår Øgrey fast.

Verkstedet tar seg av alt for bodelen i bobiler og campingvogner. Her monteres et nytt sidevindu.

Verkstedkapasitet
Ferda Ålgård satser på verksted for bodelen i campingvogner og bobiler. Her er det kun merkeforhandlere med autorisasjon som gjelder, mener Øgrey. Foreløpig har de ikke service på motor og chassis, der kjøper de tjenestene hos RSA, som er spesialister. Med tiden akter Torbjørn å satse på et autorisert motor- og chassisverksted også, for han ønsker å ha hånd om hele produktet i forhold til at de gir totalgaranti.

Aktivitetstilbud
Utenfor bygningen er det god uteplass, og der har Ferda Ålgård tenkt å arrangere treff, temakvelder og mulighet for bobilplass til kunder og interesserte. Det kan være mye interessant å få med seg for brukere av bobiler og campingvogner, for innenfor veggene er det både utstilling, delelager, verksted, kontorer og endatil et møterom.
– Så vi ser fram til at mange besøker oss i tiden som kommer, inviterer daglig leder Torbjørn Øgrey i Ferda Ålgård.

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord, Bobil- og CaravanMagasinet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *