Vil selge norsk alarm i hele Europa

Den norske utfordreren på alarm-markedet for bobil og caravan synes Norden blir for lite, Nå henter selskapet inn penger i en emisjon og satser på EU og Storbritannia.

Nå skal Avaras alarmpakker bli tilgjengelige i hele Europa. Om alt går som planlagt. Foto: Avara.

Avaras alarmsystem ble lansert i markedet sommeren 2021. Foruten å gi alarm for innbrudd, brann og ulike gasser, tilbyr Avara også en pakke med fuktovervåkning av bobilen.

Selskapet eies i dag av Rudy Steen Johansen, som er oppfinneren og tidligere har utviklet løsninger for blant annet Abax. Han er største eier mens Petter Quinsgaard, tidligere Abax og Bengt Heggertveit, tidligere Kroken og Ferda, eier ca halve Avara.

I dag selges Avaras ulike alarmpakker i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I år har det så langt gitt et salg på ca 1500 alarmpakker. Nå vil de tre gründerne bak Avara utvide markedet.

Heggertveit, som er styreleder i Avara, forteller til Bobilverden.no at de ønsker å utvide markedet både for å utvikle alarmkonseptet og selskapet. I dag kjøpes for mange tjenester inn fra andre, og egne ansatte står på ønskelista.

– Vi er klare for neste fase. Da må vi hente inn mer penger slik at vi kan jobbe oss inn i et større marked, sier Heggertveit. Og pengene skal hentes inn gjennom Folkeinvest der hvem som helst skal kunne kjøpe aksjer i selskapet.

– Vi er for små for de store tilretteleggerne. Folkeinvest er mer for nye oppstartselskaper og passer oss godt. Målet er å hente inn 10 millioner kroner, men 7 millioner kroner kan også komme godt med, sier Heggertveit. Han håper emisjonen kan være gjennomført tidlig i første kvartal 2023.

Stort marked – få produkter
– Vi ser at det er mange alarmkomponenter på markedet i andre land, men det er lite kunnskap om alarmsystemer.

Avaras tre gründere: Rudy Steen Johansen (f.v.), Petter Quinsgaard og Bengt Heggertveit. Nå vil de erobre Europa. Foto: Avara.

Avara har pekt ut Nederland og Storbritannia som de mest interessante landene å starte utvidelsen i. Om kapitalutvidelsen går etter planen skal de være på plass i disse landene før hovedsesongen starter i 2023.

Avara tilbyr i Norge fire ulike pakker pluss en Lite-utgave som passer for en fastligger i campingvogn. Basic er en komplett innbrudds og nattalarm for varsling av brann, røyk, CO og propan i en bobil. I en Plus-utgave følger også GPS-posisjonering, varsling til mobiltelefon og andre tjenester med.

Så langt vi har erfart har Avara Moist noe som ingen andre alarmsystemer har. Det er en fuktalarm med fuktsensorer plassert på strategiske steder og som gir varsel på telefon eller epost om det oppstår lekkasje. Moist kan kombineres med gass- og innbruddspakkene.

– Nederland har de samme bobilmerkene som selges i Norden. I Storbritannia bygger de mange egne bobilmerker, men problemstillingene er stort sett den samme som for andre europeiske bobilmerker. Vi mener fukt er et stort problem i alle markeder, sier Heggertveit. Dessuten er behovet for sikkerhet likt for alle.

Heggertveit forteller at om de kommer så langt de planlegger i 2023, så står store fristende markeder som Tyskland og Frankrike for tur i 2024.

– Vi har stor respekt for forskjellene fra land til land. Vi vil derfor satse på aktive distributører som kan ta førstelinje support fra kundene i disse nye landene.

Heggertveit sier ikke noe om hvor de skal stoppe, men det ligger i det han sier at de tar for seg landene i tur og orden.

Han sier uoppfordret at timingen kunne vært bedre. Høye renter, krig og stort fall i bobilsalget er ikke det som gir mest fres i salget. Men han er også opptatt av at det finnes et stort antall bobiler og campingvogner i markedet som enten har gamle alarmer eller ingen i det hele tatt. Samtidig har de stor tro på fuktovervåking. Så optimismen er åpenbart på plass.

Heggertveit forteller at de tre eierne satser på å beholde kontrollen i Avara, men han legger til at det avhenger av hvordan ting utvikler seg. Kommer det en stor industriell aktør, vil de selvfølgelig vurdere det på nytt.

Selskapet har i dag ingen formell verdsettelse, men det er noe av det Folkeinvest gjør før emisjonen slippes løs for fullt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Vil selge norsk alarm i hele Europa

    • Hei Frank – ja, vi jobber nå med FG-godkjenning i Danmark som er det markedet hvor dette håndheves strengest. I Norge er vår erfaring at forsikringsselskapene ikke lengre er like “FG-opptatt”. Men, uansett dette blir tilpasset det danske markedet og da vil vi også være godkjent i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *