Vegvesenet oppfordrer: – Smør deg med tålmodighet i påsketrafikken!

Skismøring og solfaktor er fint å smøre med i påsken. Men i trafikken er det aller viktigst å smøre seg med tålmodighet. Spesielt i nord kan det bli krevende forhold.

Mange skal ut på veien i påsken, og vær- og føreforhold kan være utfordrende. Smør deg med tålmodighet, oppfordrer Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen.

– Start ferien allerede når du setter deg i bilen. Stress ned og ta transportetappen som en tur, oppfordrer Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Med bilen full av påske-pikkpakk og utålmodige store og små påsketurister kan det være krevende å holde konsentrasjonen oppe.

– Legg inn tid til noen gode pauser underveis hvis du skal kjøre langt. Litt frisk luft og en beinstrekk gjør det enklere for sjåføren å holde seg skjerpet hele veien, og gjør turen tryggere for alle. Bytt sjåfør hvis du merker at du er trøtt eller ukonsentrert, sier Ranes.

Vær forberedt på utfordrende vær- og føreforhold
I påsken er det mange som skal ut på veien samtidig, og vær- og føreforhold kan være utfordrende, særlig på fjellet.

– Beregn god tid og vær forberedt på det uforutsette. Veier og fjelloverganger kan blir stengt på kort varsel hvis været blir ruskete. Og det kan endre seg raskt, minner Ranes om.

Hun anbefaler å sjekke værmeldingen og planlegge turen på www.vegvesen.no/trafikk før avreise.

Det kan bli krevende i Nord-Troms og Vest-Finnmark
Etter noen dager med flott vintervær er det meldt væromslag ved inngangen til palmehelgen, samtidig som mange har tenkt seg på påsketur.

– Det kan bli utfordrende føreforhold på veiene med mye nedbør, vind og snøfokk i perioden fra torsdag til lørdag morgen. Fjelloverganger og andre utsatte strekninger kan bli stengt, eller det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel, advarer seksjonssjef Siril Veiåker Nilsen ved Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen.

Det er blant annet fare for at E6 over Kvænangsfjellet kan bli stengt torsdag ettermiddag.

Strekninger kan også bli stengt på grunn av skred eller skredfare.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *