Van Tourer får egen importør til Norge

Det tyske bobilmerket Van Tourer satser på kompakte bybobiler. Nesten alle modellene holder seg under 6 meter på lengde, men langsgående seng er likevel en mulighet.

Salongen i Van Tourer 600 L. Foto: Produsenten.

Det er Stamsaas Fritid AS i Sarpsborg som har inngått en eksklusiv avtale om import av Van Tourer til Norge. Det forteller Svein Frode Hågensen i selskapet. Snart starter jakten på et knippe forhandlere.

– Vi skal ha få, men kompetente forhandlere som er i stand til å håndtere ettermarkedet på en god måte, sier Hågensen. De skal selvfølgelig også selge merket i sin egen butikk.

Med lengder fra 540 til 636 cm er Van Tourer kompakte bybobiler. Foto: Produsenten.

Van Tourer har seks aktuelle modeller for det norske markedet. De har lengder fra 540 cm og fem av dem holder seg under 6 meter lengde. Kun modell 630 L strekker seg lenger og til 636 cm.

Både 600 L og 630 L leveres med langsgående senger. De øvrige modellene har tverrstilt seng bak. Alle har Truma dieselvarme i bodelen og kompressorkjøleskap. Dermed blir det kun behov for gass til matlagningen.

Van Tourer bygger sine modeller i Knaus fabrikkanlegg med utgangspunkt i både Fiat, Ford og MAN. To mindre modeller, som ikke kan registreres som bobil i Norge, bygges i Mercedes Vito og V-klasse.

Modellene kan også leveres med hevetak slik at inntil fire personer kan sove. Foto: Produsenten.

Forsiktig start i 2024
Stamsaas tar inn bare tre bobiler fra Van Tourer i år, men bygger seg opp mot 2025. De tre første er bygget på Fiat og skal i stor grad brukes til presentasjoner og for salg og verksted til å bli godt kjent med merket slik at de også kan gi tilbakemeldinger om eventuelle forbedringer.

– 600 L kan bli en veldig aktuell modell for Norge. Kundegruppen vi ser for oss kan være noe yngre enn tradisjonelt. Vi tenker på fra midten av 40-åra og oppover, sier Hågensen.

Han forteller at de blir veldig konkurransedyktige på pris, men det er for tidlig å si noe konkret om de norske prisene nå.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *