Valdres har fått bobilforhandler

Daglig leder Torstein Døvre i Valdres Bil AS flankert av Steinar Bjørnødegård, ansvarlig for bobilavdelingen (t.v.) og servicemann Arve Voldhaug. Foto: Valdres Bil.

Det var ingen bobilforhandler her i Valdres. Derfor var det helt naturlig for oss å utvide virksomheten denne retningen, sier daglig leder Torstein Døvre i Valdres Bil om prosessen som startet med en idedugnad om bruken av ledige lokaler.

I det stille har Valdres Bil på Fagernes tatt skrittet inn i bobilverdenen. De har en fortid som utleiere av bobiler. Mens det var en del trafikk på Leirin flyplass leide de ut bobiler til utenlandske turister som fløy direkte hit. Det var en virksomhet de drev fra 1997 til 2007 i selskapet Norsk Bobilutleie. Nå har de blitt en ordinær bobil- og caravanforhandler med medlemskap i både Norsk Caravanbransjeforbund (NCB) og Bobilens servicekjede, forteller Døvre.

– Vi hadde ledige lokaler her på Spikarmoen. På en idedugnad om bruken av disse lokalene kom satsningen på bobil og caravan opp igjen. Tre, fire av de ansatte er ekstra interesserte i bobiler og skal jobbe med denne delen av driften.

Valdres Bil er en privateid forhandler og verksted i Bertel O. Steen-familien og er forhandler av Peugeot, Mitsubishi og Mercedes Benz varebiler. Det er derfor ikke overraskende at et av bobilmerkene er Peugeot Tourne bybobiler. I tillegg har de fått agentur på Adria, Sun Living og Kabe.

Døvre forteller at de foruten salg av biler driver lastebilverksted, bussverksted, karosseriverksted og personbilverksted. I 2017 omsatte bedriften for 86 millioner kroner. Valdres Bil AS har 33 ansatte på Spikarmoen cirka 1 km nord for Fagernes.

– Vi har drevet med service, reparasjon og eu-kontroll på bobiler tidligere. Vi bygger videre på denne erfaringen når vi nå har laget en egen bobilavdeling med salg, verksted og utstyr i nabobygget. Utstyrsbutikken er etablert i samarbeid med Kama fritid.

Han forteller at to av de ansatte i bobilavdelingen har vært på gasskurs i regi av NCB, skadereparasjonskurs hos Kabe og i neste uke står kurs i fukttesting for tur. Alle som skrur på bobiler skal få slik opplæring.

Døvre forteller at Steinar Bjørnødegård, som er ansvarlig for bobil og caravan, i fjor sommer var utplassert på Aurdal fjordcamping mens de utvidet og bygget nye bobilplasser. Det var veldig lærerikt og skaffet mange erfaringer og kontakter.

Må bestille tidlig for å få nok bobiler
Døvre forteller at de kom for sent i gang til å bestille nok bobiler til dette året. Fabrikkene går tidlig tomme. Tourne bybobil har han en del av på lager, men de andre merkene har han færre av, men alle merkene kan leveres i år.
– Allerede nå har Kabe vært her og bedt om bestillinger for 2019. Dette er bobiler vi får fra høsten og utover. Vi er ikke vant til slike bestillingsfrister i personbilmarkedet, så det er litt nytt for oss å være så tidlig ute.

– Vårt budsjett er å selge 16 bobiler i år og 35 neste år. Fire av dem er allered solgt, forteller Døvre.

– Det er stor gjennomgangstrafikk forbi her og vi har mange bobilkunder som kommer innom for reparasjoner. Om de må vente til neste dag på en del, har vi en plass de kan stå nede ved elva. Der får de strøm. Vi kan låne dem sykler og hjelper gjerne med fiskekort, avslutter Døvre.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *