Usikkerhet om tysk motorveiavgift etter EU-dom

EU-domstolen slår fast at den planlagte tyske motorveiavgiften er diskriminerende overfor utlendinger. Den må derfor skrinlegges eller endres.

Tyskland ønsker å innføre motorveiavgift, men får ikke lov av EU-domstolen å diskriminere andre EU-borgere. Foto: Knut Randem.

Allerede i 2013 kunne Bobilverden.no fortelle om den planlagte motorveiavgiften på tyske motorveier. I høst kunne vi fortelle at den tidligst kommer fra 2020. Nå kan EU-domstolen ha forpurret også denne datoen.

Dansk TV2 kunne i går fortelle at en dom i EU-domstolen stempler avgiften for resten av EU-landene (inkl. EØS. red. anm.). For å unngå problemer innenlands hadde tyske myndigheter planlagt å gi egne innbyggere en skatterabatt for å kompensere for avgiften. Dermed ville det kun være andre lands borgere som får den ekstra utgiftsposten.

Det var Østerrike som anla saken for EU-domstolen. De ble støttet av Nederland. I følge TV2 har Danmark støttet Tysklands innføring av en motorveiavgift. Årsaken skal være at også de har ønsket å innføre en tilsvarende motorveiavgift.

Nå må Tyskland enten skrinlegge motorveiavgiften eller endre hvordan den gjennomføres. Tidspunktet for en eventuell gjennomføring er derfor trolig skjøvet ut i tid.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *