Uenighet om prinsipper – konsernsjefen i Kroken slutter i dag

Pål R. Amundsen (51) har sagt opp sin stilling som konsernsjef i Kroken Gruppen. Han har vært ansatt i Kroken Gruppen siden juni 2015. Styret har konstituert Morten Lillehagen (40) som ny konsernsjef fra 5. august 2019.

Pål R. Amundsen takker for seg som konsernsjef i Kroken Gruppen. Foto: Knut Randem.

– Det er ingen dramatikk rundt min avgang. For meg har min oppsigelse vært et verdibasert valg. Styret og jeg har ulikt syn rundt prinsipper. Da tar jeg konsekvensene av det og slutter, mer komplisert enn det er det ikke, sier Pål R. Amundsen.

Dominerende innen bobil og caravan
Kroken Gruppen AS ble etablert i 1971 og oppgir at de er Norges største import- og forhandlerbaserte konsern innen bobil- og caravanmarkedet med hovedkontor på Åndalsnes. Gruppen importerer og forhandler bobilmerker fra EHG (Erwin Hymer Group) samt et bredt sortiment av tilleggsutstyr gjennom egeneide og frittstående forhandlere over hele landet.

– Jeg har hatt fire fantastiske år i Kroken Gruppen sammen med mange dyktige medarbeidere. Sammen har vi økt omsetningen med 112 prosent fra 627 MNOK til 1 333 MNOK. I tillegg har vi levert et akkumulert årsresultat på 134 MNOK til våre eiere i min tid i konsernet. Jeg er veldig stolt over hva mine medarbeidere i Kroken Gruppen har klart å levere under disse årene, sier Pål R. Amundsen.

Lillehagen skal sikre kontinuitet
Styret har på kort varsel utpekt Morten Lillehagen (40) til konstituerende konserndirektør i Kroken Gruppen AS. Morten er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har de siste 15 årene hatt ulike stillinger innen finans, forretningsutvikling og økonomistyring. De siste fire årene har Morten vært CFO i Kroken Gruppen samt hatt en rekke styreverv i virksomheten, skriver konsernet i en pressemelding.

– Styret har lært Morten å kjenne som en resultatorientert, kommersiell og omgjengelig leder med god kjennskap til virksomheten, herunder ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi er svært tilfreds med denne løsningen når Pål R. Amundsen har valgt å søke nye utfordringer, sier styreleder Svein Kroken.

– Dette betyr at Pål R. Amundsen ikke lenger er bundet til oppgaver i Kroken Gruppen, men han vil være tilgjengelig for konsernledelsen i en kortere periode. Styret i Kroken Gruppen ønsker å takke Pål R. Amundsen for hans innsats og ønsker han lykke til videre, sier styreleder Svein Kroken i pressemeldingen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *