Tyskland, folkelig og historisk

Faksimile av www.bremen-tourism.de/breminale

Faksimile av www.bremen-tourism.de/breminale

Er du i nærheten av Bremen i neste uke bør du få med deg Breminalen. Onsdag til søndag i neste uke braker det nemlig løs med marked og underholdning langs elvebreddene i Bremen. Men Tyskland har også mye annet å by på. 15.000 turister har kåret de beste severdighetene.

Vår leser Jørgen K. Blålid anbefaler virkelig et besøk på Breminalen i Bremen. Den starter onsdag 10. juli og går fram til søndag 14.
– Dette kan være en flott opplevelse med masse god underholdning, god mat og drikk, forteller Blålid. De besøkte Breminalen i bobil i fjor og vil gjerne reise tilbake.
– All underholdning er gratis. Det er mye bra musikk i alle sjangre. Det er noe for enhver smak og noe for enhver gane, forteller han.
– Står du på bobilparkeringen, bor du i gangavstand både til festivalområdet langs elva og gamlebyen. Bobilparkeringen er stor og ligger like over elva for festivalområdet. Her går det ei lita ferge over elva like nedenfor bobilparkeringen (bilder fra bobilparkeringen).

Blålid mener at Bremen også er en meget flott by for de som liker byvandring og shopping.

Kølnerdomen holder tredjeplassen i turistenes kåring av de 100 fineste attraksjonene i Tyskland. Foto: Knut Randem.

Kølnerdomen holder tredjeplassen i turistenes kåring av de 100 fineste attraksjonene i Tyskland. Foto: Knut Randem.

Turistene har sagt sin mening om Tyskland
15.000 utenlandske turister har sagt sin mening om Tysklands største severdigheter. På topp 10-listen troner Schloss Neuschwanstein øverst som den mest populære turistattraksjon. På andreplass følger Europa-Park Rust (fornøyelse) og på tredjeplassen kom domkirken i Köln, som står på UNESCOs verdensarvliste.

På de neste plassene står Brandenburger Tor i Berlin, Berlinmuren (ved Mauerpark, Mauerweg m.fl.), Lorelei (del av UNESCOs verdensarv i øvre Rhindalen) i Rheinland-Pfalz, Naturparken i Schwarzwald i Baden-Württemberg, Schloss Heidelberg i Baden-Württemberg, Bodensee med øya Mainau, klosterøya Reichenau (UNESCOs verdensarvliste) i Lindau, den historiske landsbyen bygget på påler i Unteruhldingen, Burg Meersburg i Baden-Württemberg og Museumsinsel (museumsøya) i Berlin – også den på UNESCOs-verdensarvliste.

”Tysklands TOP 100” er samlet i en app på engelsk og tysk. App-en inneholder en kort beskrivelse, bilder og informasjon om åpningstider, inngangspriser og ankomst til alle de 100 mest populære severdighetene. Du finner den i Google Play og App Store under hhv navnene ”Top 100 Germany´s sights” og ”Top 100 – Germany´s most popular sights”.

Legg gjerne til tips om flere arrangementer og aktuelle bobilparkeringer i Tyskland i kommentarfeltet under artikkelen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *