Tyske truck-stops åpner for bobiler

I Tyskland er det utviklet et nettverk av sikre overnattingssteder for transportsektoren. Nå er det en utvikling der flere av disse plassene også åpner for bobiler og caravan. Det gir mulighet for tryggere overnatting enn på en tilfeldig rasteplass.

Når du kjører for å komme fram kan det være praktisk med et tilrettelagt stopp nær motorveien. Foto: Knut Randem.

På transportetappene vil du kanskje kjøre mest mulig og ikke bruke tid på å finne fram til en campingplass eller bobilplass. Du vil kanskje bare spise og sove for så å kjøre videre neste morgen. Da kan dette tiltaket fra Veda – organisasjonen av tyske rasteplasser (Vereinigung Deutscher Autohöfe e.V.) – være interessant.

Medlemmene i Veda er en rekke ulike kjeder og sammenslutninger av «truck-stops». Deres tilbud er ulike og de er tildels i konkurranse med hverandre.

Veda ønsker å påvirke sine medlemmer til å utvikle tilbud som også omfatter et tilbud til privatpersoner som sover med hjul under senga. Disse plassene skal være tryggere enn en vanlig rasteplass. De skal ligge litt unna motorveien for å gi ro, men like vel nær veien, være opplyste, noen vil ha adgangskontroll inn og ut og videoovervåkning, alle vil ha betjening hele døgnet, prisene på både drivstoff og mat i restauranten skal være rimeligere enn på vanlige rasteplasser og det skal finnes butikk(er) på stedet.

På Vedas hjemmeside finner du kartet med alle deres plasser (ekstern lenke). Der kan du klikke inn på de aktuelle plassene og se symbolene som viser tilbudet på den enkelte plass.

På kartet kan det være litt tuklete å finne fram til hvilke plasser som har åpnet for overnatting i bobil. Med appe-en «AUTOHOF GUIDE mit VEDA KOMPASS» er det enklere. Der kan du legge inn reiseruta, velge de symbolene du er interessert i og få en liste av alle aktuelle medlemsplasser langs kjøreruta. Har du valgt symbolet for overnattingsplasser for bobil og caravan skal bare disse listes. Du kan velge flere fasiliteter, men da vil antallet plasser naturlig nok bli mindre.
Alle opplysninger i app-en er på tysk. Priser på de ulike tilbudene er ikke oppgitt.

Redaksjonen har ikke testet tilbudet selv, men hører gjerne fra lesere som har erfaring med tilbudet Veda over noe tid har arbeidet med å utvikle.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Forsidebildet er kun for illustrasjon

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
De beste bobilplassene sett med tyske øyne

Den tyske bobilforeningen Euro Motorhome Club (EMHC) har spurt sine medlemmer om hvilke bobilplasser eller campingplasser som er de beste Read more

Misnøye i bobilparadiset

Tyskland blir ofte framstilt som det reneste paradis for turister i bobil. De fleste nordmenn vil nok også oppfatte det Read more

Bobilplasser fra luksus til parkeringsplasser med kongelig utsikt

Schwerin har stor variasjon i tilbudet av bobilplasser. Fra 40 euro til gratis. Fra null fasiliteter til tilbud som på Read more

Bobilplass med 400 bindingsverkshus

Sør for Lüneburger Heide, bare et par «steinkast» øst for A7, motorveien som er kjent for mange bobilturister på vei Read more

  2 comments for “Tyske truck-stops åpner for bobiler

 1. Magne Fauli
  13. januar 2020 at 09:02

  Nyttig info for mange, men det er vel ikke akkurat en nyhet.
  Både muligheten og appen har vært der i noen år.
  Ikke stedene for å campe og “kose seg”, men helt greit for en natt mellom transportetapper.

  • Nicolai
   15. januar 2020 at 08:32

   Appen har vært brukt av langtransporten lenge, men det er ganske nytt at bobiler slipp inn på denne måten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *