To store nyheter i hver sin størrelse

Sunlights første bybobil har fått navnet Cliff. Foto: Knut Randem.

Sunlight kommer denne sesongen med to store nyheter, men i begrenset opplag. Begge nyhetene er en ”for første gang” for Sunlight. Cliff er Sunlights første bybobil og i68/69L er deres første helintegrerte bobil.

Cliff 600 sett inn den store bakdøra. Foto: Knut Randem.

Først Cliff. Bybobilen Sunlight Cliff kommer i fire utgaver med totalvekt på 3300 kg eller 3500 kg med to til fem soveplasser. Lasteevnen er oppgitt til pluss/minus 500 kg. Det varierer nesten en meter på lengden for de fire utgavene. Lengdene er fra 541 cm til 636 cm. Den største har langsgående senger. Cliff er bygd på Fiat Ducato light og har som standard en to liters motor med 115 hk, men dette kan økes til 177 hk. Prisen for Sunlight Cliff 600 vil ligge på 604.000 kroner.

Jan Kaspersen i Erwin Hymer Group Nord Aps forteller at Sunlight markedsfører seg mot segmentet av sporty mennesker med mange aktiviteter og impulsive innspill. Dette er en bobiltype som har en enorm vekst nedover i Europa. Det er derfor manglende produksjonskapasitet, og Kaspersen får ikke så mange biler til Norge som han nok hadde tenkt seg.

Typisk, men moderne og sporty interiør i Cliff 600. Foto: Knut Randem.

Cliff har mye til felles med Globecar og Pössl, men Sunlight har tenkt ut sine egne løsninger i interiøret. Karlsen fremhever at Cliff både kan brukes både som varebil, privatbil og bobil. Under dobbeltsengen bak er det et stort lagringsrom, men sengene kan slås opp i midten slik at høyere ting får plass her under transport.

Sunlight i68 (bildet) og i69L er produsentens første helintegrerte bobil. Foto: Knut Randem.

Første helintegrerte bobil
Vår kongelige klasse. Slik beskriver Sunlight selv sin første helintegrerte bobil, som måler 743 cm. A-klassen.
Så mye plass har Sunlight aldri hatt i sine bobiler. Og det blir heller ikke så mange som får glede av denne nyvinningen i 2018-utgave. Årsaken er at leverandøren av taket ikke har kapasitet til å lage så mange tak som Sunlight ønsker. Dermed kommer du neppe til å oppleve aktivt salg av denne modellen. Den kommer trolig til å gå av seg selv til trofaste Sunlight-kunder.

Sunlights første helintegrerte bobil med kombinasjoner av lyst og mørkt tre og ditto stoffkombinasjoner. Foto: Knut Randem.

I Norge vil Sunlight i68 komme på 749.000 kroner. Den kan utvides med en ”masterpakke” og koster da cirka 90.000 kroner mer.

De første helintegrerte bobilene fra Sunlight har separat toalett og dusj. Foto: Knut Randem.

Sunlights helintegrerte er bygget på Fiat Ducato chassis med brede spor. Den kan leveres med inntil fem sengeplasser. Standard leveres i68 med to langsgående enkeltsenger og i69L med QB – midtstilt dobbeltseng. Badet er tverrstilt foran sengene med dusj og toalett på hver sin side og mulighet til å lukke dør mot kjøkkenet. Foran er det senkeseng for to personer.

Kjøkkenet i Sunlight i68. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet har en komfyr med tre bluss og oppvaskkum pluss ledig benkeplass. Salongen har en L-sofa, en ekstra sofa og vendbare forseter. Dermed er det spiseplass også til et par gjester.

Sunlight har alliert seg med idrettsstjerner og dyrker en sportslig og aktiv profil. Dette skal være merket for de aktive bobilistene. Og de økonomiske.

Både bybobilen og den helintegrerte modellen vil få sin verdenspremiere på Caravan salon i slutten av august og komme et par uker senere til Caravanmessen på Lillestrøm.

Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no
og Bobil- og Caravanmagasinet (BoCM)

Bobilverden.no har i år inngått et samarbeide med BoCM om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

  5 comments for “To store nyheter i hver sin størrelse

  1. Sunlights første bybobil har fått navnet Cliff. Den er inni prikk lik Hymer på innsiden

  2. vil lese mer om den helintegrerte bilen, tekniske data osv, gikk inn på hjemmesiden til Sunlight, men der står det ingenting, noen som har funnet noe mer om den?

  3. Legg merke til siste avsnitt. Alle detaljer blir nok tilgjengelige når modellene er offisielt lansert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *