Hordaland overtar salgstoppen for bobiler

Generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm har kikket dypere i registreringsstatistikken. Foto: NCB.

Enkelte fylker øker voldsomt i antallet registreringer og det er satt ny månedsrekord i antallet nyregistreringer. Aldri før har det blitt solgt så mange bobiler i Norge som nå. Økningen er på hele 16 prosent første halvdel av 2017. 

I mai i år ble det solgt nesten dobbelt så mange bobiler som samme måned i 2016. Generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm, forteller at det aldri tidligere har blitt registrert så mange nye bobiler som i mai i år.
– Mai ble en rekordmåned med 632 nye bobiler på norske veier. Det er en hyggelig rekord, sier han.

Økning på 82,1 prosent i Hedmark
Totalt ble det registrert 2046 nye bobiler første halvår i år, noe som tilsvarer en økning på 15,9 prosent sammenliknet med 2016 som ble rekordåret i salget av nye bobiler. Om vi ser på fylkene, så er det Hedmark som har hatt den største prosentvise økning med 82,1 prosent flere nye bobileiere. Deretter følger Møre og Romsdal med 42,8 prosent. Størst nedgang er det i Sogn og Fjordane med 33,3 prosent færre nye bobileiere enn 1. halvår i fjor. Flest nye bobileiere ble det i Hordaland med 241.

Fortsatt er det bobiler over 3500 kg som øker mest med 32,3 prosent, men i antall er det registrert flere bobiler under 3500 kg. Her er økningen 9,1 prosent.

Holm har funnet noen flere bobiler i statistikken enn det Bobilverden fant i forrige uke, prosenttallene kan derfor variere noe.

Les også: Bobilsalget fosser videre – nytt jubelår for bransjen?

Del dette med andre:

  2 comments for “Hordaland overtar salgstoppen for bobiler

 1. Generalsekretæren i Norges Caravanbransjeforbund burde snarest ta tak i bransjens uproffe holdninger til bobilkundene i dette landet.
  Fortsatt er det slik at hvis du ikke har kjøpt bilen hos oss så gidder vi ikke å hjelpe deg. Heldigvis så er RSA som server bildelen helprofesjonelle og tar i mot alle på en proff måte,
  Det må jo være slik at hvis du er eier av et merke så får man hjelp til
  Garanti saker og evt. andre problemer uavhengig av hvor bilen er kjøpt!.
  Caravanbransjen lever dessverre fortsatt 30-40år tilbake i tid.

  • Hei.
   Helt enig.
   Vi hører om solskinnshistoriene og lite om hvordan bransjen egentlig behandler sine kunder. Veksten i bobilsalget viser at det om å gjøre å ta mest mulig profitt, men dårlig service fra mange aktører som har noe å lære fra personbilbransjen når det gjelder oppfølging av kunde. Må si at det er skremmende dårlig blant mange såkalt “seriøse” forhandlere som fremstår som “ledende” på markedet.
   Dette er noe Bobilverden bør fokusere mer på, og virkelig sjekke ut hva som skjer etter at man har kjøpt bobil og hvordan man blir møtt når ting ikke fungerer og hva som tilbys ved innbytte av bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *