Tidligere bestselger til topps

I topp etter to måneder. Fortsatt godt plassert i statistikken etter første kvartal. Foto: Knut Randem.

Statistikk kan gi store utslag med små tall tidlig i året. Etter februar så det ut til at en bybobil skulle gå til topps på registreringsstatistikken for første kvartal. Slik gikk det ikke, men en tidligere bestselger troner igjen på toppen under 3500 kg.

Etter årets to første måneder hadde Pössl registrert flest bobiler under 3500 kg. Men da også mars var over ble de skjøvet ned på en åttende plass.
Registreringsstatistikken viser antallet biler registrert for første gang – uansett hvordan de har kommet til landet. Statistikken er publisert av Opplysningsrådet for veitrafikken.

Bürstner var tidligere en bestselger, men har de senere årene hatt problemer med å nå helt til topps. Etter første kvartal 2017 er merket imidlertid på plass på toppen av statistikken under 3500 kg med 25 solgte biler, tett fulgt av Adria, 22, Pilote, 21, Dethleffs, 20, Challenger, 18, og Hymer, 18. Solifer og Sunlight skjuler seg bak fabrikknavnet Capron som er registrert med 54 solgte biler. Vanligvis anslås det at Solifer er størst blant disse med om lag en tredjedel av salget.

Uslåelig topp over 3500 kg
Hymer troner alene på toppen i klassen over 3500 kg med 41 registrerte bobiler i første kvartal. Rapido har hatt en stor økning fra samme periode i fjor og ligger som nummer to med 23 registrerte biler. Dethleffs tar tredjeplassen med 17 bobiler, tett fulgt av Carthago og Eura.

Suveren sammenlagt ledelse
Så langt i år er det Hymer som tar ledelsen sammenlagt – uansett vektklasse. Totalt har merket registrert 59 bobiler. Capron-fabrikken er nummer to med flere merker, som utgjør 57 biler. Blant merkene som kan identifiseres med eget navn i statistikken er Dethleffs nummer to i sammendraget med 37 registrerte bobiler. Det er en bil foran Rapido på tredjeplassen. Deretter følger Pilote med 30, Bürstner med 27, Adria med 24, Eura med 23 og Carthago med 22.

Sesongmessige variasjoner i kampanjer, leveringsrytme og andre forhold kan gi store utslag i statistikken. Ta den derfor med en klype salt. Etter et halvt år vil statistikken være mer realistisk. Det er fortsatt rom for store svingninger.

Les også: Hvilket bobilmerke solgte best i 2016?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *