Syv finalister til «Årets vakreste vei»

E6 Frya – Sjoa i Gudbrandsdalen. Foto: Arild Solberg

Seks veianlegg og en togstasjon er plukket ut til finalen i kåringen av årets vei, Vakre veiers pris. Blant 40 forslag har juryen plukket ut de syv finalistene.

Det er Vegnett som i dag kan fortelle om finalistene. Det er et stort spenn blant dem. Tre bygater og en togstasjon er blant de syv valgte veianleggene.

For oss som ser vakre veianlegg på våre turer med bobil er det nok tre anlegg som passer inn i bildet av vakre veianlegg. Bildet av E105 Hessing – Storskog i Finnmark spille på lag med nordlys når det blir fotografert. E6 Frya – Sjoa spiller på lag med naturen i Gudbrandsdalen. Det gjør også strekningen Kolomoen – Minnesund på E6.

Rasteplassen ved Strandlykkja langs E6 Kolomoen – Minnesund. Foto: Vegnett.

Dette er de syv finalistene:
E6 Frya – Sjoa
E6 Kolomoen – Minnesund
E105 Hessing – Storskog
Gladengveien på Ensjø i Oslo
Deichmansgate i Oslo
Holmestrand stasjon
Hovedgata-Holgata i Tvedestrand

E105 Hessing – Storskog i Finnmark. Foto: Bernt Nilsen.

Juryen som har plukket ut anleggene består av Ola Bettum (Norske landskapsarkitekters forening), Marte Aas (Kunst i offentlig rom), Kirsten G. Lunde (NMBU), Siri Merethe Bakken (NTNU), Anne Aude (Riksantikvaren), Berit Okstad(Tekna), vegdirektør Terje Moe Gustavsen og Henrik Lundberg (Norske arkitekters landsforbund). Det har vært åpent for alle å foreslå kandidater til prisen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Syv finalister til «Årets vakreste vei»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *