Ferda overtar sin ellevte forhandler

– Østfold er et viktig fylke for vår bransje, med en betydelig omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være representert her, sier Bengt Heggertveit. Foto: Knut Randem.

Konkurransen strammes ytterligere til når forhandlerkjeden Ferda nå får sin ellevte forhandler.

Mysen Caravan i Eidsberg kommune i Østfold går inn i Ferda-kjeden, og blir den ellevte forhandleren som melder overgang til grupperingen.

– Østfold er et viktig fylke for vår bransje, med en betydelig omsetning av bobiler og campingvogner. Derfor ønsker vi å være representert her, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i Ferda.

Mysen Caravan ble etablert i 1977, og har inntil nå vært eid av daglig leder Rune Lysaker og hans far Magne Lysaker. Bedriften holder til i Ramstadveien ved E18, rett utenfor Mysen sentrum, og disponerer om lag 2800 kvadratmeter fordelt på utstilling, tilbehørsbutikk, delelager og verksted. I tillegg kommer et uteareal på ca. 7000 kvm.

– Med sine mer enn 40 år er dette er en av de markerte og tradisjonsrike bedriftene innen vår bransje, så dette gir oss stor regional slagkraft. Vi er også svært glade for at Rune Lysaker blir med oss videre. Hans erfaring og kompetanse blir viktig for Ferda fremover, sier Heggertveit i en pressemelding i kveld.
Mysen Caravan har 15 ansatte.

Rune Lysaker i Mysen Caravan AS melder overgang til Ferda for den tradisjonsrike bedriften. Foto: Knut Randem.

Nødvendig strukturendring
– For oss er dette en veldig god løsning. Bransjen har vært preget av mange, små aktører, og den strukturendringen Ferda nå står i front for er riktig og nødvendig. Jeg har tro på at markedet vil fortsette å vokse, og at profesjonalisering og effektivisering er nødvendig for å ta del i denne veksten, sier Lysaker i den samme pressemeldingen.

Han legger også vekt på at den valgte løsningen ble vurdert som den beste for de ansatte, og at den gir kontinuitet for kundene ved at virksomheten skal drives videre fra samme sted.

I fjor hadde Mysen Caravan en samlet omsetning på rundt 84 millioner kroner.

– Mysen Caravan får en seriøs og kompetent eier, som også ligger i front med hensyn til den strukturendringen som er i gang innen caravanbransjen, med færre og større aktører, sier Lysaker.

Varsler videre ekspansjon
Ferda eies av Adolfsen Group og de tidligere eierne av Sørlandets Caravansenter, som deltok i kjedeetableringen fra oppstarten i fjor høst.

– Som forhandler er vi størst i Norge, målt i antall utsalgssteder og serviceverksteder. Denne posisjonen blir nå ytterligere styrket. Med kjededannelsen startet vi det som trolig vil bli en langsiktig strukturendring i bobil- og caravanbransjen, etter samme mønster som vi har sett i bilbransjen, sier Bengt Heggertveit.
Han varsler at målet for Ferda er å bli ledende i hele Norden.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *