Swift holder seg i Storbritannia i år – ingen bobiler til Norden

Brittiska Fritidsfordon Norden AB, som har vært agent og importør for Swift bobiler i Norden, har lagt ned samarbeidet med Swift Group når de nå tar et års pause fra eksportmarkedet.

Swift ble relansert i Norge i 2018. Dette er fra 600-serien (694EB). Foto: Swift.

I følge en pressemelding fra Brittiska Fritidsfordon Norden AB er det økt etterspørsel etter bobiler på hjemmemarkedet som får Swift Group til å ta en lengre pause fra eksportmarkedet. Swift Group har også blitt rammet av nedstengningen i forbindelse med pandemien.

Det er Husbil & husvagn som først omtalte saken. I Sverige har Swift vært betydelig større enn i Norge.

NorthernMiles bobil & fritid er eneste norske forhandler av Swift og har solgt om lag 20 biler siden 2018. Daglig leder Tom Henrik Johnsen sier til Bobilverden.no at de så langt har fått bobiler under agenturet til Brittiska Fritidsfordon Norden AB, men at de vil vurdere å ta importen direkte når Swift igjen er klare for eksport.

Johnsen forteller at de har et godt samarbeid med Swift Group og at kundene ikke vil merke noe til disse endringene. Det er direkte kontakt mellom dem og Swift om delelveranser. Reparasjonsarbeider vil derfor gå som tidligere.

Swifts understell med høyreratt produserer i Storbritannia mens understellene med venstreratt produseres i Italia. I dette lyset er det nærliggende å anta at også Brexit har hatt en betydning når hjemmemarkedet samtidig er i sterk vekst.

Johnsen har tro på at Swift bobiler kommer tilbake i eksportmarkedet. For hans bedrift er komisjonssalg av bobiler den vesentligste delen av virksomheten.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Swift holder seg i Storbritannia i år – ingen bobiler til Norden

  1. Fine oppsett med mange fine og interesange nyheter i Bobilverden på Mail.
    Hilsen Alfred Eikevik,
    Eikeviken 49
    5043 Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *