Sandefjord prioriterer inntekt mer enn kvalitet

Ti interessenter meldte seg da Sandefjord kommune skulle velge driver av bobilplassen for de kommende fem årene. Flere campingplasser var blant interessentene som ville drive bobilplassen i havneområdet.

Bobilplassen i Sandefjord ligger flott til ved båthavna. Andre aktivitetstilbud omkranser bobilplassen. Foto: Yngvar Halvorsen.

Sandefjord kommune valgte å legge vekt på inntjening før gjennomføring da valget av ny driver ble gjort. Inntjeningen veier hele 70 prosent. Det er Sandefjord blad som har omtalt saken og kan fortelle at konkurransen ble avgjort med hårfine marginer.

Det er Pål Berthling-Hansen, som har drevet plassen gjennom selskapet Granholmen AS fram til nå, som får fortsette i fem nye år.
Selskapet bak Granholmen camping – Kicamp AS – var en av de konkurrerende tilbyderne. De har klaget på vedtaket med visning til at vinneren så langt har mislighold plassen. Klagen er i følge avisa ikke tatt til følge. Berthling-Hansen sier at han stiller seg uforstående til påstandene om svikt i vedlikehold og oppfølging av plassen.

I forhold til klagen fra Kicamp AS sier kommunens saksbehandler til Sandefjord blad at de ikke kan ta hensyn til eventuelle forhold tilbake i tid, men at eventuelle avvik fra den nye kontrakten/avtalen blir tatt løpende.

Kommunens faggruppe har benyttet et måleverktøy der pris teller 70 prosent og oppdragsbeskrivelsen teller 30 prosent. Til sammen skal dette gi 10 poeng.

Det var i denne vurderingen Granholmen AS fikk 9,70 poeng tett foran Sandefjord camping med 9,66 poeng. I følge Berthling-Hansen har han store planer for stedet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *