Stavanger har ikke plass til flere bobiler

Om det er mangel på plass eller mangel på vilje er ikke godt å si Uansett er det en kjensgjerning at Stavanger ikke greier å ta i mot turister i bobil.

Det blir stadig vanskeligere for turister i bobil å besøke Stavanger sentrum. Foto: Knut Randem.

I mange år har Stavanger vært et problemområde for besøkende turister som kommer i bobil. Mosvangen camping er et godt tilbud, men antallet plasser blir ofte for lite i helger, høytider og i sommersesongen.

En liten bobilplass har kommunen i Sandvigå. Her er det egentlig 13 parkeringsplasser som er omgjort til en midlertidig bobilplass for seks bobiler. Plassen blir etter alt å dømme snart omgjort til park. Et vedtak ble gjort for et drøyt år siden i kommunestyret, men planen er sendt tilbake til administrasjonen for omarbeiding.

Det er i sommersesongen mangelen på bobilplasser er størst. I mangel på tilrettelagte parkeringsplasser har turister i bobiler funnet fram til flere alternative steder å parkere under sitt besøk i Stavanger.

Mosvangen camping blir ofte for liten om sommeren. Foto: Knut Randem.

I fjor sommer ble bobilene jaget fra parkeringsplassen mellom Eiganes gravlund og Stavanger stadion. Nye skilt gjorde parkering av bobiler forbudt.

I år har mange besøkende i bobil funnet overnattingsplasser på parkeringsplassen i Møllebukta og langs Hillevågsvatnet.

Stavanger Aftenblad var ute og talte bobiler i Møllebukta to ganger i slutten av juli og observerte da henholdsvis 31 og 36 bobiler på de 100 ordinære parkeringsplassene.

Samtidig kunne avisa opplyse at det på den samme tida hadde stått opptil 40 bobiler langs båthavna i Hillevågsvatnet.

Faksimile av dagens oppslag i Stavanger Aftenblad.

I dag kan Stavanger Aftenblad i sin papirutgave fortelle at kommunen vil skilte med parkeringsforbud begge disse stedene før sommersesongen setter inn. Men først skal saken til politisk behandling. (Oppdatert: Saken ligger nå på nett her)

Kommunens folk har i følge avisa vært på befaring ved Møllebukta og konstatert at det har vært god sameksistens mellom ulike brukere av plassen. Likevel har kommunen mottatt klager fra folk som mener bobiler ikke skal ha tilhold her. Ved Hillevågsvatnet har det kommet klager fra naboer og båtforeningen.

Neste sommer må trolig turister i bobil droppe Stavanger by som reisemål. Det finnes flere bobilplasser og campingplasser i den nye stor-kommunen Stavanger, men langt fra byen.

Dersom det ikke bare blir nattforbud for bobiler, men parkeringsforbud for bobiler hele døgnet på disse plassene blir det også uaktuelt å ta dagsturer til byen i kombinasjon med disse mulighetene.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  14 comments for “Stavanger har ikke plass til flere bobiler

 1. Da bør Stavanger se til Ålesund, her er 55 plasser reservert for bobiler, 25 plasser 3 min fra sentrum og gågate og 30 plasser 15 unna, 5 min med sykkel

 2. Helt vannvittig som stavanger kommune lar folk jage alle bobiler. Så snart der står en bobil en plass så er kommunen på plass med forbud skiltene 🤮 at ikke butikker og næringsdrivende reagerer er rart, distriktet går glipp av store summer som bobil folket legger igjen andre steder når mann ikke kan parkere noen plass.

  • En skam at stavanger kommune ikke legger tilrette for bobil turister. Trodde allemannsretten skulle gjelde her i denne byen og . Men de setter opp forbudskilt både her og der . Stiller meg spørsmål om dette er lovlige vedtak ? Dette skal godkjennes av vegmyndighetene trodde jeg ? Er det ikke vedtak , har de ikke lov å bøtlegge . Bare til orientering for bobiler som parkerer .

  • Hvorfor ikke flytte til Halden som jeg har gjort, her er til og med gratis bobilparkeringer midt i byen, pluss minst 2 betal parkeringerer.

 3. Der er mange andre byer som vil ha besøk av oss bobilfolk . Stavanger kommune vill tydeligvis ikke ha bobilturister til byen , det er flere bobiler i Norge enn i Tyskland , i forhold til folketall har jeg lest

 4. Der er mange andre byer som vil ha besøk av oss bobilfolk . Stavanger kommune vill tydeligvis ikke ha bobilturister til byen , det er flere bobiler i Norge enn i Tyskland , i forhold til folketall har jeg lest .

  • Ja, men det betinger at du forstår forskjellen på Camping og Parkering. Der svikter det alvorlig hos mange som kjører bobil.

 5. De kan selvsagt ha max. lengde på bo/biler, der det rett og slett ikke er plass til de lengste bilene.
  De kan jo også ha max. antall timer på hver plass for ALLE bo/biler.
  De kan jo selvsagt ha parkometer for ALLE BILER / KJØRETØY, med eller uten sovende folk eller dyr.

 6. Så synd at det må være enten eller. I turområde møllebukta feks. kunne det uten problemer blitt lagt tilrette for at noen av de 100 p-plassene ble forbeholdt bobil. I dag er det ingen av p-plassene som er i bruk om natten av personbiler, og om dagen er det også, i gjennomsnitt, et fåtall av alle plassene som er i bruk.

 7. Herlig. Flott gjort av Stavanger. Det finnes en campingplass på Mosvangen. Bruk den.
  Ut over det er det mange campingplasser rundt byen som kan brukes. Så kan man KJØRE inn og PARKERE i byen, slik alle siviliserte mennesker gjør i resten av landet.

  Så kan vi andre, som også kjører bobil – men betaler for oss – mulighet til å parkere på offentlige parkeringsplasser til severdigheter/turområder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *