Sola Bobil satser tungt på Pössl

Sola Bobil AS skal bygge nytt forhandlernett for Pøssl i Norge.

Sola Bobil AS skal bygge nytt forhandlernett for Pøssl i Norge.

Sola Bobil AS signerte i forrige uke en avtale som sikrer selskapet alle rettigheter for salg av Pössl i Norge. Sola Bobil skal på vegne av Pössl Freizeit und Sport GmbH bygge et forhandlernettverk i Norge for Pössl bobiler.
– Det er en kjempespennende utfordring som vi gleder oss til å gå i gang med, sier Amund Nylund, daglig leder i Sola Bobil.

Sola Bobil AS er totalleverandør av bobiler og selger cirka 200 nye og brukte bobiler årlig og har en årlig omsetning på rundt 100 millioner kroner. Det omfatter også verkstedtjenester, rekvisitabutikk, selvvaskanlegg, sanitærstasjon og bobilutleie.

– Vi skal legge stein på stein og bygge et forhandlernett slik vi også har bygget Sola Bobil. Vi har agentstatus og vil ha en hånd på rattet i forhandlernettet. Filosofien er å holde prisene nede. Derfor skal forhandlerne fungere i en logistikk som er mest mulig direkte. Det er ikke rom for en ren importørfunksjon om prisene skal holdes nede, forklarer Nylund.

– Sola Bobil AS har vært merkeforhandler for Pössl siden 2008 og har dermed god kompetanse på både produkt og markedet, sier Nylund.
– Produsenten har klart forventninger om å øke salget i Norge gjennom denne avtalen.

– Pössl størst på bybobil
Pössl Freizeit und Sport GmbH omsetter for cika 100 millioner euro og produserer årlig rundt 3500 bobiler, alle ved Dethleffs anlegg i Tyskland. Pössl produserer kun bobil i varebil, såkalt “urban bobil”, kassebil eller bybobil som de også kalles. Nylund forteller at Pössl er den største produsenten av bybobiler og har markedsandel på cirka 7 prosent i Tyskland. Sola Bobil har solgt Pössel siden 2008. Bobil Braaten, som også forhandler Pössel, er unntatt fra avtalen Sola Bobil har inngått og vil fortsett som tidligere.

Fra modellåret 2016 vil Pössl bli produsert ved Capron fabrikken i Neustadt.

Sola Bobil har i år solgt 200 bobiler og har en omsetning på cirka 100 millioner for hele bedriften.
– Det har vært en fantasisk høst og vi har stor ordrereserve inn i det nye året, forteller Nylund. Det står i kontrast til situasjonen for et år siden.

Sola Bobil er også merkeforhandler for Roller Team og CI.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *