Skap tourstemning i helgen

Årets løypekart for Arktic Race of Norway.

Årets løypekart for Arctic Race of Norway. Detaljerte kart og tidplan finner du på løpets hjemmeside. Lenke under artikkel.

Denne helgen kan du være med på å skape stemning langs løypene til Nord-Norges svar på Tour de France. Torsdag starter nemlig Arctic Race of Norway. Løpet går på begge sider av Polarsirkelen. Her er løypekartet. Kanskje du skal pakke bobilen og ta deg en tur?

Løpet er langt kortere enn det franske forbildet, men det kan bli fire dager med feststemning i Nordland. I år arrangeres sykkelløpet i dagene 11. til 14. august.

Dette er det fjerde året dette sykkelløpet arrangeres. Disse årene har løpet gått både i Lofoten/Vesterålen, opp til Nordkapp og på Senja mv.

I år går løpet lenger sør enn de fire første årene og får etapper på begge sider av Polarsirkelen. I alt blir det fire etapper med en sykkellengde på 727,5 km.

Forbi de de syv søstre
Arctic Race of Norway 2016 starter i Fauske torsdag 11. august med årets nordligste etappe. Etter å ha krysset Saltstraumen vil sprinterne og all-rounderne, eller såkalte ”punchers”, kjempe for seieren i Rognan.
Neste dag, etter å ha krysset polarsirkelen for starten av etappe to i Mo i Rana, vil rytterne måtte takle de ofte uberegnelige vindforholdene ved Sandnessjøen, og på samme etappe få oppleve de spektakulære Syv Søstre.

Avgjøres på Korgfjellet?
Etappe tre vil uten tvil være høydepunktet under Arctic Race of Norway 2016. I løpet av den 160 km lange etappen er det mye som taler for at totalseieren i årets ritt avgjøres. Etappen starter i Nesna, før hovedfeltet passerer to ganger igjennom Mo i Rana. Korgfjellet er den høyeste målgangen i Arctic Race of Norway sin historie.

Starter på Polarsirkelen for siste etappe
Starten på den siste etappen den 14. august skjer på Polarsirkelen i Rana kommune, før hovedfeltet sykler nord mot Bodø.

Slik ser programmet ut:
torsdag 11. august, etappe 1: Fauske – Rognan, 180,5 km
fredag 12. august, etappe 2: Mo i Rana – Sandnessjøen, 198 km
lørdag 13. august, etappe 3: Nesna – Korgfjellet, 160 km
søndag 14. august etappe 4: Polarsirkelen (Rana Kommune) – Bodø, 193 km

Les mer: Løpets hjemmeside

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *