Restaurant-servering i bobil trender i Tyskland

I Tyskland har servering i bobilen spredd seg blant restauranter over hele landet. Om lag 300 serveringssteder har tilbudet og stadig flere kommer til.

Greko restaurant i Mühlhausen er en av restaurantene som tilbyr servering i bobilen. Foto: Privat.

Bobilverden.no kunne onsdag fortelle om en svensk restaurant som serverer middag i bobilen. De siste ukene har den samme ideen spredd seg som ild i tørt gress i Tyskland. En Facebook-gruppe står sentralt, forteller bladet Promobil (ekstern lenke).

Mange tyske restauranter har under den andre bølgen av pandemien kun lov til å levere hentemat. Å servere mat til bobil parkert utenfor restauranten er innenfor regelverket og mange synes dette er en perfekt løsning. Et eget kart viser hvor du kan få Wohnmobildinner (ekstern lenke).

I motsetning til hentemat så serveres disse måltidene som om de ble servert i restauranten. Oppvasken forsvinner tilbake inn i restauranten etter måltidet.

Noen steder byr dette på formelle problemer overfor tilsynsmyndighetene, men mange får dette til å virke til sin fordel. Promobil har spurt sine lesere om en slik bobilmiddag ville være noe for dem og 31 prosent har svart at de synes dette en god måte å støtte de lokale restaurantene. 58 prosent synes ikke dette blir det samme som å gå på restaurant.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Restaurant-servering i bobil trender i Tyskland

  1. Dette er jo oppfinnsomt og en god idé for Restauranter / Spisesteder som ikke ‘ugleser’ bobilfolket. 👍
    I byer og steder der styresmaktene er like bilfiendtlig som i Bergen er nok dette en utopisk tanke …. 🤔

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *