Reaksjoner mot bobiler som tar seg til rette

Når det samles mange bobiler på et sted, blir det slike overskrifter i lokalavisa. Faksimile fra Fædrelandsvennen.

I sommer har det vært uro over bobilene som overnatter rundt omkring i Kristiansand. Det parkeres på plener, på parkeringsplassene til friområder og blokkerer tilgang for de som skal bruke områdene.

Til Fædrelandsvennen forteller en leser at inngangen til Baneheia forrige torsdag var full av bobiler. Parkvesenets driftssjef konstaterte at de eneste plassene som var ledige var to plasser for handikappede. Derfor har han tatt opp saken med Kristiansand parkeringsselskap. Slik kan vi ikke ha det, sier han til avisa.

Tidligere i sommer kunne den samme avisa fortelle at det også var rent for mange bobiler på Odderøya. Det var mange på parkeringsplassen og gressplener ble brukt som parkeringsplass. Det førte til at det ble satt opp et camping forbudt-skilt, forteller avisa.

Avdelingsleder Rynning-Tønnesen i Kristiansund parkering sier at det ikke er noe parkeringsforbud for bobiler på asfaltplassene og at bobilistene betaler for seg slik de skal.

– Vi kan jo ikke bare nekte dem å stå overalt, og jage dem fra plass til plass. Ikke er det vanskelige folk heller, de retter seg etter henstillinger de får, sier parkvesenets driftssjef Kurt Tange Jensen til Fædrelandsvennen.

En beboer som som bruker Baneheia flere ganger om dagen forteller om bobiler som står tett på friområdet, boligområdet og tett på lekeplassen. Hun har funnet både dopapir og søppel slengt rundt og mer enn antyder at det her også står biler uten eget toalett. De blir også kalt “bobiler”. Hun etterlyser søppeldunker og en løsning på problemet.

Jensen bekreftet også at noen av bilene ikke hadde egne toalettfasiliteter.

Problemet slik avisa beskriver det, dreier seg både om antallet bobiler, hvor de står og at det også er biler her uten toalettfasiliteter. Fædrelandsvennen publiserer bilder som viser et lite lekkert nabolag. Bobilfolket får skylda.

Kristiansand har ingen bynær bobilplass og de besøkende henvises til campingplasser utenfor byen. Nærmeste campingplass er Roligheden som ligger en halvtimes gange fra Kvadraturen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  9 comments for “Reaksjoner mot bobiler som tar seg til rette

 1. Shady parkering med bobilen styrer vi unna. Byer uten ordentelig tilbud for bobiler går glipp av turister. Så enkelt.

 2. Den delen av bobilfolket som oppfører seg slik bør seg selv kraftig i speilet og ta skjeen i en annen hånd. De ødelegger jo ryktet for en hel gruppe.
  Våre erfaringer er at det ikke bare er utlendinger som oppfører seg slik, ‘Ola Dunk’ har sin andel ‘svin på skogen’ også.
  Ønsker vi å bli hilset velkommen og få tilrettelagte fasiliteter, er vel minste krav at vi holder orden rundt oss og oppfører oss på en skikkelig måte?

  • Helt enig Gunnar J.
   Fortsetter bare en minotitet av bobilfolket oppføre seg slik, kan vi kanskje vente oss at all fricamping blir forbudt.
   Dette var skjelden et problem før, ksn det være den store økningen i bobilsalget som slår til med slike negative presseoppslag?

 3. Var en tur i Hammerfest… Der har de skjønt det med parkering.. orntlig tilrettelagt ..mitt i byen… Måtte betale noen kroner .. men med strøm .muligheter for tømming …m.m.. Den var tidsbegrenset … men det er greit…

 4. Har sett forsøpling på parkeringsplasser og friområder uten at de blir brukt av bobiler. Men står det en bobil eller to der, er det selvfølgelig de som har skylda. Det er vel slik at bobiler i seg selv ikke forsøpler, det er vel folk som har skylda for det, og de er vel stort sett like enten de sitter i bobil eller andre biler. Når det snakkes om bobiler uten toalett er det vel et fåtall i dag som ikke har det. Mens i vanlige personbiler har de ikke det, og hva gjør de når trangen er størst??

 5. Angående bobilparkering, her mener jeg at alle bykommuner med respekt for seg selv, bør ha en bobilparkering med fasiliteter for å unngå forsøppling. At de velger dette bort fører til nevnte problem, samt at de går glipp av en stor strøm av turister, både fra inn- og utland. Å henge ut enkeltgrupper er urimelig, dette bør være kommunene sitt ansvar, og ønsker de ikke tilreisende bobilister/campere bør de heller sette opp et skilt om det!

 6. Har aldri hørt om en bykommune som har tilrettelagt for bobiler som klager. Og da mener jeg tilrettelagt med vann og sanitær. Tvert om, de fleste ønsker å utvide tilbudet dersom det lar seg gjøre. Men når det bare stilles til disposisjon en plass uten fasiliteter, og kaller det bobilplass, ja da ber man jo om problemer. Da kommer jo naturligvis også de enkleste bobilene som ikke er utstyrt med toaletter. Disse menneskene trenger jo også å få løst sine naturlige behov, og da blir det slik som beskrevet over. Ingen unnskyldning for den slags tilgrising selvfølgelig, men naturen krevet sitt. Alle kommuner vil gjerne ha turistenes penger men er ”drittdårlig” til å tilrettelegge. Med endel unntak selvfølgelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *