Ransaking hos Hymer-group

Har Erwin Hymer Group (EHG) gitt feil opplysninger om vekt eller er det ubegrunnede påstander? Det skal statsadvokaten i Stuttgart finne ut av.

Har EHG gitt feil vektopplysninger? Det undersøkes nå av statsadvokaten i Stuttgart. Foto: Knut Randem.

Statsadvokaten og delstatspolitiet i Baden-Würtenberg gjennomførte onsdag en ransaking i lokalene til EHG. Det melder magasinene Bild og Promobil. I følge dem skal det være mistanke om at det er gitt feilaktige opplysninger i forbindelse med dokumentasjon av vekten på selskapets bobiler.

Korrekt informasjon om egenvekt og faktisk vekt er svært viktig for kundene. Så godt som alle bobilprodusenter sliter med å holde vekta nede spesielt for bobiler under 3500 kg. Premiumprodusenter sliter trolig mer enn andre på grunn av høyere kvalitet og tyngre utstyr.

Statsadvokaten vil ikke bekrefte overfor magasinene om det ble beslaglagt bevismateriale under ransakingen. I følge dem vil heller ikke EHG si så mye utover at de har stor interesse i at påstandene blir fullstendig oppklart.

Theresa Hübschle, talskvinne for EHG opplyser at resultatene av undersøkelsene ikke er ventet før i neste måned. Selskapet samarbeider med myndighetene. Så langt er undersøkelsene gjennomført etter standard prosedyrer. Undersøkelsene skal bekrefte eller avkrefte om det har blitt gjort noe straffbart.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *