– Pisken kan gi liv i DAB-en

Bruker du pisk-antenne og ACX DAB-antenneløsning, blir mottaksforholdene for DAB bedre enn med andre antenner, hevder Roy Hangeland i Audiocom.

Mange har problemer med mottak av DAB-signaler til bilradioen og mener dekningen i DAB-nettet er for dårlig. Antenna kan være problemet. En anbefaling er glassantenne. Nå har en ny norskutviklet løsning kommet på markedet. Produsenten hevder den løser alle problemer med mottak.

I en pressemelding fra firmaet Audiocom AS hevdes det at deres produkt i kombinasjon med utvendige FM-antenne gir optimale DAB-forhold.
– De velkjente FM-piskantennen kommer til heder og verdighet igjen. På de aller fleste biler har den jo allerede en flott og effektiv plassering. Den bør utnyttes!
– Utvendige antenner er alltid bedre enn innvendige, også for DAB. Spesielt bra er det om de monteres på biltaket, skriver selskapet.

De viser til en uttalelse fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM) som støtter dette. “Piskantenner har generelt sett best ytelse, men de fleste glassantenner gir også god dekning”. NKOM har blant annet ansvaret for markedskontroll av teleutstyr.

Sammen med Audiocom AS fra Kristiansand har Switchon AS utviklet en ny DAB-splitter med forsterker som skal monteres mellom den gamle FM-pisken på bilen, og den nye DAB-radioen/adapteret. Løsningen kan monteres i de fleste biler. Teknologien er spesielt tilpasset norske forhold, heter det. Switchon AS er eksperter på antenneteknologi.

ACX DAB-antenneløsning monteres mellom en vanlig pisk-antenne og DAB-mottakeren.

ACX DAB-antenneløsning er nykommeren døpt. Med en slik får man alltid ha nær optimale mottaksforhold for DAB, FM og andre bølgebånd. Like godt som, eller bedre enn før.
– ACX DAB-antenneløsning skal ikke koste så mye heller, sier Roy Hangeland fra AudioCom. Beregnet utsalgspris vil ligge i sjiktet 6-800 kroner. Er man litt hendig, kan man montere løsningen selv.

Rundt halvparten av DAB-antennene som selges er glassantenner. Det eneste praktiske stedet å montere en slik antenne er i frontruta. Der kan varmetråder, solfilter eller vamereflekterende elementer forstyrre mottaksforholdene, mener Audiocom.

ACX DAB-antenneløsning kom på markedet i mai, og selges gjennom faghandel og nettbutikker.

Les også: NKOMs test av mottakere og antenner for bil

Del dette med andre:

  8 comments for “– Pisken kan gi liv i DAB-en

  1. Jeg har kjøpt en lignende antenne fra China for kr:80,00 inklusive frakt og den virker helt supert

  2. Er det mulig å be om dokumentasjon på at denne splitteren skiller seg vesentlig fra andre splittere i salg som har fungert tilfredsstillende ? Og da innkl min egen??
    Jeg synes at et fagorgan som Bobilverden bør gjøre bedre research enn å ta dette for god fisk.

    • Vi regner våre lesere som oppegående lesere. På vår side er vi nøye med å opplyse at dette er fra en pressemelding og at det er leverandøren som har meningene som gjengis. De fleste skjønner at leverandøren neppe er uhildet. Vi har ikke på noen måte gått god for produktet. Vi har sett at mange synes det er dyrt å skulle bytte radio for å få DAB-sendinger. Derfor er det en god idé å referere til en slikt produktgruppe. Som du ser av de andre kommentarene her så dukker det opp andre lenker og anbefalinger. Det synes vi er bra. Lesernes erfaringer og anbefalinger er viktige. Skulle vi testet alle produkter grundig før vi skrev om dem, fikk vi ikke skrevet et eneste ord. For hvor mange splittere finnes det ikke..?

  3. Har prøvd flere splittere med forsterker, fungerer supert til en langt lavere pris enn det som antydes her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *