Penger i madrassen? Nå kan du ikke kjøpe bobil for dem

40.000 kroner er nå grensen for kontantkjøp hos forhandler.

Fra 1. juli er det forbudt å ta i mot store kontantbeløp. Om kunden vil betale kontant må forhandlere og butikker takke nei med henvisning til loven. Dette gjøres for å hindre hvitvasking av store kontantbeløp.

Det er først og fremst handelsvarer som omfattes av forbudet. Salg av tjenester, som for eksempel verkstedarbeid, omfattes ikke av forbudet.

Forbudet gjelder betaling av enkeltgjenstander som koster mer enn 40 000 kroner, for eksempel biler, båter, møbler, smykker, ur, sportsutstyr, klær, hvitevarer, brunevarer og elektronikk.

Forbudet skal gjøre det vanskeligere å hvitvaske store kontantbeløp. For å unngå omgåelser gjelder forbudet også “der oppgjøret gjennomføres i flere operasjoner”.

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) har tatt opp med Stortinget at forhandlerne trenger veiledning for å avklare mulige gråsoner, slik at de vet hva slags betalinger de skal avvise.

– Stortinget støttet oss i dette, og siden Skattedirektoratet er kontrollinstans har vi bedt dem om å lage en slik veileder, sier Halvor E. Sigurdsen i NHO.

Det nye forbudet gjelder ikke for salg fra privatpersoner. Da kan du fortsatt benytte pengene du har i madrassen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *