Norges beste campingplass?

Om du bare kan velge én campingplass å reise tilbake til, hvilken vil du da velge? De to beste campingplassene forsvarer plassen fra tidligere undersøkelser.

Helårsåpne Fagernes camping topper lista over populære campingplasser år etter år. Foto: Knut Randem.

I en undersøkelse foretatt av Norsk Turistutvikling blir respondentene bedt om å svare på hvilken norsk campingplass de kan tenke seg å reise tilbake til – om de kun kan velge én. Svarene ble gitt fritt uten forhåndsnominerte alternativer.

Telemark kanalcamping er populær blant bobilfolk. Foto: Knut Randem.

På topp i år, som i fjor og i 2018 troner Fagernes camping. På andreplass kommer First Camp Lunde – Telemark. Også den forsvarer sine plasseringer fra de to foregående undersøkelsene.

Hokksund Camping rykker opp en plass fra fjorårets undersøkelse og inntar tredjeplassen. På fjerdeplass finner vi Omlidstranda Camping, Nevlunghavn, som rykker opp fra 13. plass i fjor. Beverøye Camping, Bø i Telemark rykker opp fra syvende til femteplass.

Hokksund camping ligger på en øy i Drammenselva. Plassen rykker opp en plass i årets undersøkelse. Foto: Knut Randem.

På sjetteplass finner vi Haraldshaugen Camping, Haugesund og Lillehammer Camping. Haraldshaugen har rykket opp på lista mens Lillehammer beholder plasseringen fra i fjor.

På en delt åttendeplass finner vi fem plasser: Ballangen Camping, Innhavet Bobilparkering, Hamarøy, Kjørnes Camping, Sogndal, Odden Camping, Evje og Sveastranda Camping, Redalen i Gjøvik.

Innhavet bobilplass ligger fint terrassert mot sjøen. Noen plasser holdes åpne hele året. Foto: Knut Randem.

På delt 13. plass plasserer Topcamp Bie, Grimstad og Topcamp Sjøsanden, Mandal seg.

Undersøkelsen ble gjennomført blant norske brukere av campingkortet Camping Key Europe. 68 prosent av respondentene kjører bobil og 24 prosent med campingvogn. Gjennomsnittsalderen på respondentene var 65 år. Hele 22 prosent av de som svarte på undersøkelsen er bosatt i Viken.

Undersøkelsen ble gjennomført i slutten av august 2023. Den ble gjennomført av Norsk Turistutvikling med støtte av Nasjonal klynge for campingnæringen og NHO Reiseliv.

Resultatene av årets undersøkelse om foretrukne campingplasser. Tabell: Norsk Turistutvikling.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  9 comments for “Norges beste campingplass?

  1. Fagernes Camping, hyggelig eiere, rent, godt velikehold fine service bygg. Kort vei til Fagernes sentrum. For oss er den ett første valg.

  2. Savner Kviltorp camping Molde på listen. Nydelig beliggende camping, kort tur til sentrum, buss, sykkel eller en fin spasertur. Flotte hytter eller leiligheter, fint tilrettelagte bobilplasser ved sjøen. For meg er dette en av de flotteste vi har i Norge.

  3. Ett stort pluss er om campingplassen kan holde av plass ( gjerne mot forhåndsbetaling av første natt ) .
    Særlig plasser som har avtale med f.eks Norsk Bobilforening der jeg er medlem .
    De får en ekstra stjerne .
    Har fått svar fra plasser , at dere får se om det er plass når dere kommer (selv om en har sagt vi må kjøre flere timer )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *