Campingplasser: Kort vei til utenlandske favoritter

Nordmenn reiser ikke så langt når de skal finne sine mest foretrukne campingplasser utenlands. 9 av 11 campingplasser på topplista befinner seg i Sverige.

Grebbestad trekker mange norske gjester. Foto: Knut Randem. Forsidefoto: Strømstad Camping og “NAV-toppen”. Foto: First Camp.

Utlandet er Sverige for campingfolk flest. Det er i hvert fall en måte å tolke svarene i undersøkelsen der respondentene blir bedt om å oppgi navnet på den ene utenlandske campingplassen de kan tenke seg å reise tilbake til.

Kjeden First Camp får ofte tyn i sosiale medier for høye priser om sommeren, men likevel har to av deres campingplasser plassert seg blant nordmenns fem beste valg i utlandet.

Daftø Camping satser mye på barnefamiliene. Foto: Knut Randem. 

I undersøkelsen som er utført av Norsk Turistutvikling blir respondentene bedt om å svare på hvilken utenlandsk campingplass de kan tenke seg å reise tilbake til – om de kun kan velge én. Svarene ble gitt fritt uten forhåndsnominerte alternativer.

Til topps i år, som i fjor, First Camp City, Strømstad. Også andreplassen på tabellen befinner seg i Strømstad. Daftö Camping rykker opp fra sjette plass i fjor til andreplass i år.

I Piteå finner vi den tredje mest populære campingplassen seg. Västra Kajen Camping faller en plass fra i fjor til tredjeplass i årets undersøkelse. På fjerdeplass kommer Gustavsvik Camping.

Kan det være de flotte strendene som frister i Piteå? Foto: Nicesmurf.

Femteplassen deles mellom First Camp Moraparken i Mora og den eneste danske plassen på lista, Hillerød Camping.

På syvendeplassen er vi tilbake i Sverige og Arvika med Ingestrands Camping.

Fire campingplasser plasserer seg likt på åttendeplassen. En av dem er tyske Rüdesheim am Rhein. De tre andre er svenske Kronocamping i Lidköping, Grebbestadfjorden camping i Grebbestad og Kristinehamn.

Campingplatz Rüdesheim am Rhein er den eneste tyske favoritten på ei liste med svensk dominans. Foto: Knut Randem.

Undersøkelsen ble gjennomført blant norske brukere av campingkortet Camping Key Europe. 68 prosent av respondentene kjører bobil og 24 prosent med campingvogn. Gjennomsnittsalderen på respondentene var 65 år. Hele 22 prosent av de som svarte på undersøkelsen er bosatt i Viken.
Undersøkelsen ble gjennomført i slutten av august 2023. Den ble gjennomført av Norsk Turistutvikling med støtte av Nasjonal klynge for campingnæringen og NHO Reiseliv.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Campingplasser: Kort vei til utenlandske favoritter

  1. Dersom deltakerne i undersøkelsen er 65 år i snitt, og er fra Viken, er det ikke rart at Citycamp strømstad går til topps. Den er spesiallaget for gamlinger uten barn, og som ikke trenger å bruke fellesanlegg.

  2. Somme gjer det enkelt. Så ikkje me. Vår yndligplass er Assos Ruya, eit godt stykke ned på egearhavskysten i Tyrkia. Dit har me kjørt kvart år sidan 2009, koronaår unnateke. Fin tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *