Naboens sommernyheter for hele familien

Våre svenske naboer byr på nyskapende utstillinger, adrenalinfylte karuseller og eventyrland i sommer. Det er mye nytt å oppleve for store og små.

Visit Sweden forteller i en pressemelding om mange sommernyheter som passer for hele familien. Her er en kort gjennomgang for den som vil ha noe nytt å gjøre i sommer.

Foto: Little Rock lake Zipline

Høytflyvende
Fly over tretoppene på Europas lengste ziplinebane i Småland. Little Rock Lake har en rekke adrenalinfylte aktiviteter som passer for både liten og stor. I år åpner også Bergbassenget, den underjordiske labyrinten, og fiskedam. Bergbassenget er sprengt ut av berget, og rundt bassenget blir det multisportbane, hoppetårn og Tarzan Swing. I den 200 meter lange underjordiske labyrinten må man krype seg forbi hinder, og i fiskedammen kan man få mate fiskene. Alle aktivitetene åpner Kristihimmelfartshelgen.

Nytt leketøy-museum i Stockholm
Lekenes historie i Stockholm får nye og freshe lokaler på Saltsjö Pir, og åpner for allmennheten 19. mai. De nye lokalene huser leker og samleobjekter fra 1800-, 1900- og 2000-tallet. Her kan man finne alt fra tinnsoldater til Spiderman. Et lekfullt museum fylt med mye moro fra ulike tidsaldere.

Åsnens nationalpark. Foto: Per Pixel.

Ny nasjonalpark
Den 25. mai åpner nye Åsnen nasjonalpark i Småland. Kronprinsesse Victoria gjør en Smålandsvandring og vil være tilstede på åpningsdagen. Nasjonalparken byr på en spennende og artsrik flora og fauna, uberørte øyer, rikt dyreliv og gamle bøkeskoger. Bryggene og arkitekturen i parken er spesielt tilpasset naturen og er elegant utformet i tre og glass.

Ölandsleden. Foto: Alexander Hall.

Sykkeltur på den nye Ölandsleden
Øya Öland er et ideelt sted for en sykkelferie. Her finnes fine sykkelveier i fantastisk natur, uten anstrengende bakker. På den langstrakte øya i Østersjøen finner man roen og et stort utvalg av severdigheter, aktiviteter og frisk vind. Den nye Ölandsleden består av 20 etapper på strekninger mellom 3 og 46 kilometer. Totalt er hele leden på 375 km.

Klossfestivalen

Legofestival i Örebro
Klossfestivalen i Örebro 5. – 8. juli er Sveriges største legoarrangement. Her vil det bli holdt byggekonkurranser, salg, utstillinger av fantastiske legomodeller, filmvisninger og mye mer. Du kan til og med få møte flere kjente legobyggere og være med på å bygge den helt nye Star Wars Millenium Falcon med over 7500 biter.

Jump på Leksand Sommarland
På Leksand Sommarland venter massevis av morsomme, fartsfylte og utfordrende aktiviteter for hele familien. I år åpner parken nye Jump Park hvor hopp og moro vil finne sted. Fra ni og seks meter høye tårn kan du kaste deg ut i luften og lande trygt på hoppeputene under. Leksand Sommarland satser på aktiviteter som får besøkende til å leke og bevege på seg! Kjenn hvordan det kiler i magen når du tester zipline og vannrutsjebanene. Utfordre deg selv på gokartbanen eller i vannhinderbanen, i parken finnes et titalls karuseller og en minigård med alpakkaer og andre søte dyr.

Örebro slott. Foto Gunn-Viol Kattilakoski, Örebrokompaniet.

Slottsbesøk i Örebro
På slottet kan du selv vandre rundt og lære mer om slottets historie gjennom filmer, modeller og guider. I år kan du besøk nye rom som aldri tidligere har vært vist for allmennheten og ta en fika – svenskenes søte kosemåltid – i den nye slottskaféen.

Utforsk Da Vincis univers
På Kalmars slott i Småland finner utstillingen «Da Vinci Inventions» sted fra mai til november. I åtte av slottets saler kan besøkende oppleve tolkninger av Leonardo Da Vincis maskinoppfinnelser og studier av hans ikoniske kunst i fullskala. Utstillingen har tidligere vært vist i storbyer rundt om i verden som Tokyo, Madrid, Washington og Shanghai, og nå vises den for første gang i Sverige.
Her kan du som besøkende trykke, dra, vri og interagere med installasjonene i utstillingen, for å få en praktisk forståelse av de vitenskapelige prinsippene bak dem. Utstillingen hyller geniet og renessansemennesket Leonardo Da Vinci, og den tilbyr en underholdende, pedagogisk og opplysende opplevelse for alle.

DaVincis oppfinnelser. Foto: Grandeexhibitions.

John Bauer 100 år
Eventyrkunstneren John Bauer vokste opp i Jönköping i Småland og i år er det 100 år siden den kjente kunstneren døde. Den nye Bauerutstillingen åpner rundt midtsommer på Jönköping Länsmuseum. Maleren er kjent for sine illustrasjoner og malerier av svensk natur og troll. Bli med inn i Bauers eventyrlige verden av nisser, troll, jetter og prinsesser.

Karibisk fest og vannmoro i Skara Sommarland
Skara Sommarland inviterer til lek og moro i Skandinavias største vannpark. Nytt av året er at Westerngaten blir forvandlet til en fargesprakende karibisk festgate. I parken kan du boltre deg i 45 ulike attraksjoner som blant annet klatrevegger, vannkanoner, laguner, sklier og karuseller.

Digitalt svømmebasseng på Arena Skövde
Det store innendørs badelandet i Västsverige er flere år på rad blitt kåret til Sveriges beste. Her finner du vannsklier, bølgebasseng, varmekulper og mye mer. I år åpner også den splitter nye digitale poolen hvor du kan få opplevelsen av å dykke blant korallrev i et tropisk paradis, rømme fra isbjørner i arktiske strøk eller svømme med haier i en piratvik.

Høye svev i trampolinepark
I juni åpner Yoump trampolinepark på Flygstaden i Halmstad. Det blir en sport- og underholdningsarena der gravitasjonen har opphørt å eksistere. Kjenn på bevegelsesfriheten med hopp og lek i lokaler med trampoliner fra vegg til vegg.

Eventyrlig stemning i Tomteland
I de dype Dalaskogene utenfor Mora ligger eventyrlandet Tomteland. Blant høye fjell, glitrende sjøer og sildrende fosser ligger nissens hus. Her finnes også Trollriket, eventyrtorget, alvenes skog, heksenes hus og andre magiske plasser som du hittil bare har besøkt i eventyrene. Du dras inn i en eventyrverden befolket med alver, troll, nisser og andre spennende figurer. I sommer finnes det enda flere nye eventyr og figurer enn før, og Sagolandet bugner av nye aktiviteter, spennende musikalforestillinger og nye miljøer.

Foto: Liseberg.

Valkyria på Liseberg
I løpet av sommeren åpner det en ny hovedattraksjon på Liseberg i Göteborg. Valkyria blir Europas lengste og høyeste «dive coaster» med et dropp på femti meter. Berg- og dal-banen vil ligge i parkens norrøne område og byr på spenning og sug i magen for de som tør å prøve.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *