Mer kjøretøykontroll i nord

Denne uka har Statens vegvesen sendt flere kjøretøykontrollører til Nord-Norge etter flere alvorlige hendelser på veiene, forteller avdelingsdirektør for tilsyn og kontroll i Statens vegvesen, Henning Harsem.

Norske vinterveier krever vinterutstyr for trygg ferdsel.

– Tunge kjøretøy er en stor utfordring i vinter-Norge. Vi setter store ressurser inn på blant annet å kontrollere dekkene og at de bringer med kjetting. Vi er vant til å støtte hverandre i Statens vegvesens utekontroll, sier Harsem til Vegnett.

I løpet av 2018 ble det gjennomført 82 844 tungtransportkontroller. 40 prosent av kontrollene førte til en eller flere skriftlige anmerkninger. 23 prosent av kjøretøyene fikk kjøreforbud.

– Vi setter inn ressursene der vi får mest igjen for kontrollinnsatsen. Det hjelper ikke bare å stå på Svinesund med bar asfalt når det er såpeglatt over Saltfjellet. Et vogntog kan for eksempel være skodd for å kjøre på bar vei, men må stanses før fjelloverganger, sier Harsem.

Den styrkede innsatsen skal forhåpentligvis gi tryggere trafikk for alle veifarende. Tungbilene har vært involvert i om lag syv prosent av alle ulykkene på veiene. I følge Vegvesenets straks-register var tungbiler involvert i 374 ulykker i 2017. Det høyeste antall ulykker i tiårsperioden med tunge kjøretøy involvert, var i 2008 med 828 ulykker.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *