Kort og ultrafleksibelt fra innovasjonsmesteren

Den nye Challenger 274 byr i kjent Challenger-stil på mange og finurlige løsninger i en kort halvintegrert bobil med inntil fem soveplasser.

Verdensnyheten fra Challenger er bygd på Ford og ble for første gang vist offentlig på CMT-messa i Stuttgart i midten av januar under navnet Genesis 274. Med en lengde på 639 cm har det lykkes Challenger å frigjøre gulvplass, men samtidig ha fire faste senger. De henger oppe under taket når de ikke skal brukes.

Dette er ikke første gang Challenger viser innovasjonsvilje. For et år siden fikk de European Innovation Award for Genesis 396.

Køyesenger med elektrisk betjening over salongen. Det er ikke nødvendig å senke nedre seng om du kun skal benytte den øverste. Foto: Challenger.

Over salongen har 274 en elektrisk senkbar køyeseng. Den kan du senke og stopp for å bruke en eller to senger. Bordet i salongen senkes når køyene skal senkes helt ned. Bordet betjenes med en elektrisk bryter.

Bak har du en dobbel elektrisk senkeseng. Under senkesenga bak har Challenger installert noe de kaller EasyBox. Det er ganske enkelt lagringsbokser du har tilgang til fra oversiden. Om du slenger et par puter opp på disse så kan du bruke dem som en dagsofa eller lesekrok om du vil.

Under senkesenga bak er det et «barnerom» og lagringsbokser. Foto: Knut Randem.

I forkant av EasyBox går det en skinne hvor du kan trekke fram en bordplate. Her er det også to stoler, som for eksempel kan gi en egen ”krok” til barna like bakenfor kjøkken og toalett.

Her er senkesengen bak tatt ned. Under senga er det fire spotlys som gir god belysning når senga er oppe. Foto: Knut Randem.

I vanlig bruk ”henger” EasyBox-ene ned i garasjen. Når du skal kjøre kan disse heves med inntil 30 cm slik at du får bedre plass i garasjen.

God benkeplass i Genesis 274. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet har forresten god plass på benkeplaten. Kjøleskapets størrelse begrenses av at det er plassert under benken, og kjøleboksen er integrert i kjøleskapet. At det kun er to bluss på koketoppen er med på å gi bedre plass på benken.

Salongen med elektrisk senkbart bord. Foto: Knut Randem.

Challenger Genesis 274 har en egenvekt på 2868 kg og registreres med en totalvekt på 3500 kg. Det gis fem års Ford-garanti og syv års tetthetsgaranti.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Innovasjonspris for spenstige og gode løsninger

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *