Lanserer smart blindsonekamera

Dometic lanserer et nytt, smart system for svingeassistanse for å hjelpe til i kampen mot blindsoneulykker. Det nye blindsonekameraet Dometic CAM1000 skiller pålitelig fotgjengere og syklister fra irrelevante objekter som trafikklysstenger, skriver Dometic i en pressemelding.

Dometic Cam1000. Foto: Produsent.

Antallet syklister som blir skadet eller omkommer i blindsoneulykker, øker stadig. For å sette en stopper for denne bekymringsverdige trenden har tyske lovmyndigheter omdefinert de tekniske kravene til kjøretøy og lansert et incentivprogram.

For å støtte denne typen initiativer, redde liv på veiene våre og oppfylle de nye lovkravene har Dometic utviklet et smart system for svingeassistanse som er lett å montere.

Det nye blindsonekameraet Dometic CAM1000 er utformet for å raskt påkalle sjåførers oppmerksomhet, sjåfører som stadig blir mer overveldet av de mange alarmene og advarselsignalene på kjøretøyets kontrollpanel.

Kunstig intelligens hjelper til
For å unngå å bli irrelevant for sjåfører, varsler CAM1000 kun i tilfeller med virkelig relevante farer. Svingeassistentkameraet skiller pålitelig syklister og fotgjengere fra oppreiste objekter som trafikklysstenger og lysestolper, ved hjelp av intelligent programvare for behandling av bilder. Dette reduserer risikoen for falsk alarm til et minimum. Når systemet varsler, vet sjåføren at det virkelig finnes en fare for kollisjon i blindsonen.

CAM1000 er tenkt som en universell løsning og kan brukes på så godt som alle nyttekjøretøy, og det passer perfekt til monitor-serien fra Dometic 2019. Innebygde infrarøde LED-er garanterer god bildekvalitet selv i mørket.

– Superenkel montering
Dometic serverer innovasjon for monteringen også. I motsetning til mange systemer på markedet krever montering av CAM1000 lite tid og innsats. Alle komponentene (medregnet GPS-sensoren, de infrarøde LED-ene og kontrolltavlen) er innebygd i det kompakte kamerahuset. Det skal bare kobles til strømforsyningen, og du trenger ikke å tappe noen andre systemer i kjøretøyet eller kalibrere flere ganger. Avstandsmerkene som vises på skjermen, hjelper til med justeringen av kameraet ved oppstart. I de fleste tilfeller kan eksisterende skjermer gjenbrukes.

Dometic Cam1000. Foto: Produsenten.

Overholder tyske lovkrav
I november 2018 publiserte BMVI (det føderale departementet for transport og digital infrastruktur) i Tyskland en anbefaling som omdefinerer de tekniske kravene til egnede løsninger for forhindring av blindsoneulykker, med subsidier på 1500 EUR per nyttekjøretøy.

Etter omfattende testing i felten har Dometic CAM1000 bestått alle inspeksjoner og er kvalifisert for subsidiene fra myndighetene i Tyskland.

Dometics nye svingeassistent, Dometic CAM1000, blir lansert på markedet i slutten av januar eller tidlig i februar 2020.

Tekst: Redaksjonen
Kilde: Dometic pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *