Korona påvirker kjørelengden – opp eller ned?

Under koronasituasjonen har norske sjåfører endret sitt behov for biltransport, viser fersk forsikringsstatistikk.

Skrev du ned kilometerstanden da korona kom? Hvordan ser den ut etter sommerens ferieturer? Foto: If.

Fra midten av mars og til midten av juni var det flere uker med uvanlig stor pågang av sjåfører som ønsket å justere ned kjørelengden på forsikringsdekningen av bilen.

I mange av ukene var det over 50 prosent flere enn i fjor som ville regulere ned kjørelengde. Det viser en gjennomgang forsikringsselskapet If har gjort av egne tall.

– I sommermåndedene er vi mer tilbake til en normaltilstand, hvor mange endrer kjørelengden enten opp eller ned. Men det er tydelige utslag i begge retninger i sommer, så det viser at mange har fått endret sitt behov for bil begge veier under korona, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

For dem som valgte å dra på bilferie i Norge i år, kan det ha oppstått behov for å forandre kjørelengden sin oppover på forsikringen. Det samme kan skje rundt høstferien, siden innenlandsturer vil være det mest aktuelle, mener informasjonssjefen.

– Det er viktig å være rett dekket av forsikring. Er du i tvil, kontakt forsikringsselskapet ditt, påpeker ham.

– Vi vet fra innmeldte bilskader i sommer at mange tok turen til Vestlandet og Nord-Norge i år. Med kjøring i disse landsdelene drar det fort på seg en del mil, sier Clementz.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *